iPhone X’e çılgın bir talep var

iPhone’un 10. yılına özel tanıtılan iPhone X, satışa çıkmaya başlıyor. Tedarik ve üretim sorunlarını geride bırakmaya başlayan Amerikalı şirket, cihazın satışına ve ön siparişlerin teslimine başladı.

Yayınlanma: 19.11.2017 - 16:02
Abone Ol google-news

Bu bağlamda Samsung ve LG’nin ana vatanı olan Güney Kore’de de satışlar başladı. SK Telecom’un yaptığı satışlar baz alınarak yapılan değerlendirmede geçtiğimiz yıl iPhone 7‘nin ön sipariş stoklarının 20 dakika içinde tükendiğini, iPhone X’un ise bu sene 3 dakika içinde tüketildiği yazıldı. Güncel kurla yaklaşık 1237 dolara tekabül eden satış fiyatına rağmen görülen yüksek rağbet, Güney Koreli şirketleri rahatsız ediyor.


64 GB’lık ana model ve 2 renk seçeneğiyle sükse yapan amiral gemisi iPhone’un, stoklarının iPhone 8 ve 7’den az olduğu, dolayısıyla doğrudan karşılaştırmanın yapmanın doğru olmadığını da belirtelim. Buna rağmen endüstri analistleri yaklaşık 150 bin adet stok ayrıldığını tahmin ediyorlar. Bu sayının 3 dakika içerisinde tükenmesi de elbette büyük bir başarı.
Apple’ın en büyük kozu için yapılan tahminlere göre, şimdiye kadar 9 ila 12 milyon adet arasında iPhone X satıldı. Bunun dışında yaşanan stok sorunlarının içer 2-3 haftaisinde çözüleceği ve düzene bineceği kaydediliyor. Cihazın ülkemizde fiyat etiketi ise bildiğiniz gibi 6099 TL olarak belirlenmiş durumda.

Samsung Pay ve Apple Pay Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler