Elektrikli otomobil üretiminde kararlı

Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, 2023 yılına kadar elektrikli arabalar, otonom sürüş ve mobilite hizmetler için 34 milyar avro harcayacak.

Yayınlanma: 19.11.2017 - 16:03
Abone Ol google-news

Volkwagen Group, daha önce Reuters‘ın yayınladığı haberi doğruladı. 2022 yılının sonuna kadar bu alandaki toplam yatırımların yaklaşık 72 milyar avroya ulaşacağı bildirildi. Yönetim kurulu Başkanı Matthias Müller yaptığı bir başka açıklamada ” Yatırım planlaması onayı ile şirketin 2025 yılına kadar dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi haline getirmenin temellerini atıyoruz” dedi.


Alman üretici iki yıl önce ABD’de patlak veren emisyon skandalı ile zor günler geçirdi. Emisyon skandalıyla itibarı zedelenen şirket birçok anlamda piyasanın gerisinde kaldı. En önemlisi ise elektrikli otomobillere ve otonom sürüş teknolojisine gereken önemi veremedi. Ancak şimdilerde ise bu konudaki çalışmalarını hızlandırıyor. VW, 300 modelinin her biri için 2030 yılına kadar elektrikli versiyonunu sunma sözü verdi. Bu da sıfır emisyon ve otonom teknolojilere doğru stratejik kayma olduğunu gösteriyor. Hepimizin bildiği gibi elektrikli otomobil pazarında açık ara en güçlü üretici Tesla Motors. Alman otomotiv devi ise zirvedeki markayı yerinden etmeye kararlı ve bu yolda hiçbir masraftan kaçınmıyor. Şirketin hedefi Tesla‘dan çok daha iyi ve ucuz otomobiller üretmek. Eğer bunu başarabilirse emisyon skandalı ile zedelenen imajı düzelecek.

Xbox One X video inceleme


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon