Mars için orta çağ teknolojisi kullanacak

NASA’nın Mars görevinde çuvallayan günümüz teker malzemelerinin yerini orta çağda kullanılan başka bir metot alacak. İşte yeni süper elastik tekerler.

Yayınlanma: 27.11.2017 - 19:36
Abone Ol google-news

NASA’nın Mars Curiosity Rover’ı her ne kadar epey başarılı bir görevin üstesinden gelmiş olsa da lastikleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Mars’ın sert koşullarında başarılı olamayan tekerler nihayetinde parçalanmıştı. NASA, çözümü orta çağa dönmekle buldu. Zincirli demirden yapılan yeni lastikler çok daha esnek ve dayanıklı yapıya sahip. Amerikan Uzay Ajansı, şimdiden testlere başladı.


Az sonra göreceğiniz videodan da anlaşılacağı üzere tekerler engebelere karşı elastik bir hal alıyor, böylece daha dayanıklı ve çekişi de artırabilir. Dahası, bunun kullanımıyla bir miktar daha fazla ısı dayanıklılığı da kazanılmış olacak. Böylece her yönden daha avantajlı bir lastik malzemesi bizleri bekliyor.
Testleri ve gelişimi halen süren sistemin bir sonraki Mars aracında kullanılabilecek gibi durmuyor. Ancak gelişimin tamamlanmasıyla görevde kullanımının da çok uzun sürmeyeceğini söylemek mümkün.
Aşağıdaki videoda araç, Mars’a benzer oluşturulmuş koşullar ve zeminle birlikte test ediliyor. Aracın arka lastiğinde eski sisteme ait büyük teker bulunurken ön tarafta alaşımlardan oluşan yeni teker kullanılmış. Engebelerden geçerken oluşan elastik yapı, tekeri korurken delinme olasılığını da en aza indirmiş oluyor.

Bu Siteyi Kullandıysanız Şifreniz Çalınmış Olabilir!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler