Pokemon oyunları bir efsaneye dönüştü

Video oyunları dünyasında birçok kişinin beğenisini toplayarak başarıya imza atan Pokemon efsanesi oyun satışları konusunda da büyük bir rekora imza atmayı başardı. Mobil bölüm hariç tutulduğunda bile 300 milyon satış rakamına ulaşılmış gözüküyor.

Yayınlanma: 29.11.2017 - 13:25
Abone Ol google-news

Pokemon oyunlarının İsim haklarını elinde bulunduran The Pokemon Company, bugüne kadar toplam olarak 300 milyon Pokemon oyunu satıldığını duyurdu. Bu rakam içine Pokemon Go verileri eklenmemiş durumda. Tahmin edileceği üzere bu rakam tek bir oyun üzerinde oluşmamış durumda. Günümüze kadar 76 farklı versiyon Pokemon oyunu yapılmış durumda. Pokemon Stadium, Pokemon Mystery Dungeon, Pokken Tournament ve Pokemon Snap bunların önde gelenleri arasında sayılabilir.


Pokemon, ulaştığı bu rakamlarla en çok satan oyunlar listesinde yer almayı başardı. Tek oyun bazında Tetris yapımı 170 milyon satış ile lider durumda bulunuyor. Seri satış olarak iseSuper Mario markası 500 milyondan fazla satış rakamı ile liderlik koltuğunda bulunuyor. İkincilik koltuğunda ise 300 milyon satış rakamıyla Pokemon markası bulunuyor. Rakamları sırasıyla GTA serisi 250 milyon, Call of Duty serisi 250 milyon The Sims serisi 200 milyon kopya ile takip ediyor.

Galaxy A5 ve A7 2018 Net Şekilde Görüntülendi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon