Robotlar 800 milyona yakın kişiyi işsiz bırakabilir

Robot kullanımının 2030’a kadar dünya genelinde 800 milyon kişiyi işsiz bırakabileceği açıklandı. McKinsey Global Enstitüsü tarafından 800 meslekle ilgili 46 ülkede yürütülen araştırmaya göre bu durumdan her 5 çalışandan birinin etkileneceği kaydedildi.

Yayınlanma: 30.11.2017 - 21:17
Abone Ol google-news

McKinsey Global Enstitüsü tarafından yürütülen araştırmaya göre, robotların 2030'a kadar dünya genelinde 400 ila 800 milyon kişiyi işsiz bırakacağı belirtildi. 

Enstitü tarafından 800 meslekle ilgili 46 ülkede yürütülen araştırmada, robotların iş hayatına dahil edilmesiyle bu durumdan her beş çalışandan birinin etkileneceği kaydedildi.

Robotların tüm dünyada değil daha çok zengin ülkelerde yoğun olarak kullanılacağı düşünüldüğünde iş kaybının daha çok bu ülkelerde yaşanacağına dikkat çekilen araştırmada, Almanya ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde her üç kişiden birinin etkileneceği ifade edildi.

Araştırmaya göre, robot devriminin toplumlara hasar vermeden hayata geçirilebilmesi için devletlerin farklı iş alanlarındaki eğitimlere yatırım yapması gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler