Telefonlar 15 dakikada %100 şarj olacak!

Hem hızlı hem de güvenli bir şekilde şarj olsun hem de kapasitesi diğer pillere kıyasla daha geniş olsun. Evet, mümkün.

Yayınlanma: 30.11.2017 - 22:06
Abone Ol google-news

Bildiğiniz gibi Güney Koreli Samsung’un birçok farklı birimi bulunuyor. Bunlar arasında “piller” üzerine çalışmalar yapan bölümler de var. Şüphesiz ki Samsung, Galaxy Note 7 modelinde yaşanan pil sorunlarından ötürü ciddi bir itibar kaybı yaşadı, ama görünüşe göre önümüzdeki yıllarda şirketin ismini olumlu anlamda daha sık telaffuz edeceğiz.


Mashable’da yer alan habere göre Samsung, günümüz şarj teknolojilerine kıyasla neredeyse 5 katı hızlı bir pil – şarj teknolojisi üzerine çalışmalar yürütüyor. Cihazınızın yalnızca 15 dakikada tamamen şarj olabildiğini düşünsenize, hem de güvenli bir şekilde! İşte bu hiç de zor görünmüyor.
Firma, telefonlarda sıklıkla kullanılan Lithium Ion pillere kıyasla kapasitesi daha yüksek, daha hızlı şarj olabilen ve güvenli bir kullanım sunabilen ürünlerin peşinde. Bu sebeple de yeni geliştirmekte olduğu pil – şarj teknolojisinde “Graphene Ball” isminden söz ediyor. İlgili fotoğrafı hemen üstte görüyorsunuz zaten.
Bu materyalin kullanıldığı pillerin yaklaşık 15 dakikada tamamen şarj edilebileceği belirtiliyor. Ayrıca, yine bu pillerin şu an kullanılan pillere kıyasla %45 daha fazla kapasite sunabileceği, dolayısıyla tek şarj ile kullanım süresinin de ciddi oranda artabileceği belirtilmiş.

Merakla beklenen Avengers Infinity War fragmanı yayınlandı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler