Galaxy S9 nasıl bir telefon olacak?

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S9‘dan da sesler yükselmeye başlıyor! İşte amiral gemisi hakkında tüm son detaylar!

Yayınlanma: 02.12.2017 - 09:01
Abone Ol google-news

Samsung, Note 8‘i ağustos ayında tanıtıp eylül içerisinde satışa sokarak, henüz yeni yeni raflarda yerini alabilen iPhone X’a karşı ciddi başarı elde etmişti. Apple’ın 10. yılına özel sunduğu telefonu aralık ayında kendini toparlarken, Samsung ocakta 2019‘a geçiş yaparak başta Apple olmak üzere tüm rakiplerine darbe vurmak istiyor. Bu erken girişim stratejisinin sonuçları ne olur bilemiyoruz. Ancak bu hamle gerçekleşirse Samsung bizi bile şaşırtacak gibi gözüküyor. Zira Galaxy S9 hakkında hala yeterli düzeyde bilgi sahibi değiliz. Yine de Güney Koreli firma şapkadan tavşan çıkartmazsa az çok yeniliklerin ne olacağı konusunda fikir sahibiyiz.


Daha da İnce Çerçeveler


Cep telefonlarının yeni furyası çerçeveyi minimalize etmek. Bu bağlamda Samsung, amiral gemisinin alt çerçevesini tamamen yok edebilir. Sonucunda çok daha bütün bir telefon tasarımı karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.
Gelişip nesil atlayacak ögelerden birisi de yonga setleri olacak. Samsung modelde muhtemelen 10 nm’lik Exynos 9810 ve 7 nm’lik Snapdragon 845‘i kullanacak. Şirketin değiştireceği en önemli şeylerden birisi de parmak izi okuyucu olacak. Ön tarafta yer kalmaması yüzünden uzun süredir arka kısımda kendine yer bulan tarayıcılar, özellikle lensle yan yana kullanıldığı için eleştiri alıyordu. Görünüşe göre Samsung kamera yerleşimi ve tarayıcı dikey yerleştirerek işi pratikleştirmeye çalışıyor. Bir süredir beklenen ekran üzerinde parmak izi tarama teknolojisi telefona yetişecek gibi gözükmüyor.
Elimizdeki bilgiler şimdilik bu kadar. Ekran boyutlarında ve tasarımda belirttiklerimiz dışında çok büyük bir gelişme beklenmiyor. Ayrıca Güney Koreli şirketin Apple’ın Face ID’sine nasıl cevap vereceği de merak konusu.

Instagram’ın kraliçesi Selena Gomez, ‘silindi’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler