Elon Musk, ulaşım hattı kurmak için teklif yaptı

Tesla Motors ve Space X’in kurucusu olan Elon Musk’ın altyapı şirketlerinden Boring Company, Chicago’da yeni bir ulaşım bağlantısı kurmak için yarışacak.

Yayınlanma: 03.12.2017 - 18:32
Abone Ol google-news

Belediye Başkanı Rahm Emanuel, “O’Hare Hava alanı ile şehir merkezi arasındaki yüksek hızlı bağlantı hattı araştırılıyor ve bunun için yer altı bağlantısı düşünülüyor” dedi. Elon Musk, geçtiğimiz Perşembe attığı bir tweet ile Boring Company’nin Chicago’da yüksek hızlı transit ulaşım hattı için bir teklif sunacağını açıkladı.


Chicago Transit Authority, O’Hare Hava alanı  ve şehir arasında 5 dolara çalışan trenlere sahip. Ancak seyahat süresi yaklaşık 45 dakika. Yüksek bir hızlı alternatif ile bu sürenin 20 dakikaya düşürülmesi planlanıyor. Böylece O’Hare’den şehir merkezine doğrudan ulaşım sağlanmış olacak.
Boring Company‘nin sondaj ve tüneller konusundaki uzmanlığı göz önüne alındığında, bu transit bağlantı için yerden ziyade zemin altı bir bağlantı teklif etmesi muhtemel görünüyor. Yer altı tünel yapımı genelde kara yolu yapımından daha pahalı. Ancak Boring Company ve sahip olduğu otonom sondaj makineleri muhtemelen var olan trafiği en az şekilde etkileyecektir. Belediye Başkanı Emanuel, Musk‘ın teknoloji konusunda çok hevesli olduğu, bu nedenle ihale sürecinin nasıl yürüyeceğini görmenin ilginç olacağını söyledi. Teknolojinin dahi çocuğu olarak anılan Elon Musk‘ın bu projeye teklif verecek olması piyasada çok fazla ilgi uyandırdı.

Justice League, Thor: Ragnarok ve Blade Runner 2049’un hasılat rakamları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler