Formula 1 yeni logosu güven duygusu verecek

Motor sporları denildiğinde akla gelen ilk organizasyonlardan biri olan Formula 1’in artık yeni bir logosu var.

Yayınlanma: 03.12.2017 - 18:33
Abone Ol google-news

Abu Dhabi’de gerçekleşen sezon finali yarışından sonra, merakla beklenen yeni Formula 1 logosu ortaya çıktı. Yeni logo, kimi F1 fanları tarafından beğeni ile karşılanırken, kimileri ise eski logonun çok daha dinamik olduğunu savundu.
Dünyanın en hızlı otomobillerinin yarıştığı Formula 1, dünyanın dört bir yanında gerçekleşen ender organizasyonlardan birisi. Hatırlanacağı üzere, bir ara ülkemizde de İstanbul Park’ta F1 yarışları düzenlenmişti.


İsmi hız ile özdeşleşmiş olan bir organizasyon için böyle bir logonun tasarlanmış olması, F1 fanlarını biraz hayal kırıklığına uğrattı. Organizasyonun yetkili isimlerinden bazıları, yeni logonun daha fazla güven duygusuna hakim olduğunu dile getirdi.
Gerçekten de eski logonun daha keskin ve hırçın hatlara sahip olduğunu, insanlara yüksek hız duygusunu aşıladığını söylemek mümkün.
Yeni logodaki bariz yol çizgileri ise, yoldan çıkmadan, şeridinden ayrılmadan giden orta süratteki araçları andırıyor.
Sonuç olarak bundan sonra F1 yoluna yeni logosuyla devam edecek. Zaten F1’in artık eski tadından çok uzak olduğu da hem fikir olunan bir konu. Özellikle bazı kuralların değiştirilmesi, F1’i tamamen farklı bir konsepte taşımıştı. Ayrıca F1 ile bu kadar özdeşleşmiş olan bir logonun değiştirilmesi pek de doğru bir karar olmayabilir.

iPhone X kamerası, düşük ışıkta fark yaratıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler