Mobil veri kullanımında bu ülke zirvede

GlobalData tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2017’de Avrupa’daki mobilveri kullanımı sim kart başına aylık 2.4GB’tı. Avrupa’da en fazla mobil veriyi kullanan ülke ise bu ülke oldu.

Yayınlanma: 05.12.2017 - 18:23
Abone Ol google-news

İnternetin artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söylemek sanırım pek de yanlış olmayacaktır. Günümüzde elektrik, su gibi ihtiyaçlar insanların yaşamını sürdürmeleri için ne kadar gerekli ise internet de artık aynı öneme sahip diyebiliriz. Hatta insanlar evlerinde ya da ofislerinde olmadıkların da bile sürekli olarak internete erişme lüksüne sahip olmak istiyorlar. Bu da günümüz mobil veri teknolojisi ile mümkün bir şey. Peki hangi ülke aylık daha fazla mobil veri kullanımı yapıyor dersiniz?


GlobalData tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2017’de Avrupa’daki mobilveri kullanımı sim kart başına aylık 2.4GB’tı. Avrupa’da en fazla mobil veriyi kullanan ülke ise Finlandiya oldu. Finli vatandaşlar, aylık olarak 13.3GB mobil veri kullanımı ile zirvede yer alıyor. Finlandiya’yı 5.7GB ile Avustralya, 3.7GB ile Polonya ve 3.5GB’la da Rusya takip ediyor.
Öte yandan Ukrayna, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya gibi ülkeler ise SIM kart başına mobil kullanımın 1GB’ın altında kaldığı bölgeler arasında yer alıyor. Özellikle Ukrayna’nın 3G’yi bile 2015’te kullanmaya başladığını düşünürsek, bu sonuçlar pek de şaşırtıcı değil.
Bu arada şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Bu rakamlar ortalama değerleri içeriyor. Yani kimi sim kart kullanıcısı 1GB mobil veri tüketirken, kimisi ise 20GB kullanabilir. Ayrıca Avrupa’nın birçok ülkesinde, ücretsiz erişim noktaları olduğunu da belirtelim. Dolayısıyla insanlar mobilveri yerine bu erişim noktalarından faydalanıyorlar.

Uygun Fiyatlı Galaxy J2 Pro 2018 Gözüktü!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler