iPhone X’un çentiği yine karşımızda

Apple’ın telefon pazarında 2018 stratejisi şekilleniyor. İddialara göre bu sene 3 iPhone tanıtılacak ve bunlardan biri 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak!

Yayınlanma: 08.12.2017 - 17:44
Abone Ol google-news

2018 yılının iPhone‘larına ait ilk net raporlar, Japonya’dan geldi. Önümüzdeki yıl 3 telefon birden tanıtılacağını iddia eden raporda “çentiğin” de kalıcı olacağı söyleniyor. Yani iPhone X‘un bu çerçevesiz tasarımı az değişiklikle devam ettirilecek.


Bahsi geçen üç modelle ilgili birtakım tahminler de mevcut. İlk model, 8‘in devam niteliğinde olacak. 650-900 dolar arası bir fiyat etiketine taşıyacak olan akıllı telefon, diğer iki abisinden farklı olarak OLED değil LCD ekranla boy gösterecek. Ayrıca orta seviye cihaz, çift kamera ve Force Touch özelliklerinden de yoksun olacak.
Kalan iki telefonda ise OLED panel bizi karşılıyor olacak. Rapora göre telefonlardan birisi 5.8, diğeri 6.5 inçlik panele sahip ve büyük ekranlı cihaz çift sim kart desteğine sahip. Merakla beklenen AR destekleri, 2019 yılına saklanıyor. Dolayısıyla üç telefonda da 3 boyutlu arka kamera yok.
Apple’ın stratejisi, uzun bir aradan sonra tekrar ekranı büyütmek olabilir. Görünüşe göre Amerikalı şirket 2 yerine 3 telefon birden çıkartmayı da sevdi. Önümüzdeki yıl bir tane kısmen mütevazı, bir tane iPhone X’un devam modeli bir tane de yeni dev ekranlı telefon serisi ortaya çıkmış olacak. İsimlendirmenin detayları ise henüz belli değil.

Samsung cevapladı; Galaxy S9 CES’te mi tanıtılacak?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon