VW Jetta test sürüşünde!

“2019 model Jetta, 200 km/s üzerinde bir hızla seyrederken bile oldukça kararlı ve sessiz.”

Yayınlanma: 14.12.2017 - 23:03
Abone Ol google-news

Yedinci nesil Jetta nihayet Volkswagen‘in yeni MQB platformunu kullanarak yerden yeniden tasarlandı. Birkaç hafta içinde Detroit Auto Show’da gözler önüne çıkacak Jetta, erken bir ptototip, Arizona Proving Ground’da test edildi. Volkwagen’in bu tesisi o kadar gizli ki, otomotiv yazarları 25 yıl sonra tesisin varlığından haberdar oldular. Tesisin kuruluşundan bu yana içeri giren ilk ekip kapıda kamera ve cep telefonlarını teslim ettiklerini söylüyorlar.


Testler sırasında basın mensuplarının araç gösterge tablosuna bakmasına dahi izin verilmedi. Belirtilen rakamlar görevlilerin test esnasında söyledikleriydi. Yedinci nesil Jetta, 1.4 litrelik bir TSI turbo şarjlı motor ile güçlendirilmiş, özel rakamlar belirtilmiyor. Ancak mevcut altıncı nesil Jetta’nın dört silindirli turbo motoru 150 beygir gücünde olduğunu biliyoruz. Tahminlerimizde buradan yola çıkabiliriz. Araçta sekiz vitesli otomatik şanzıman var. Bu muhtemelen yol ekonomisini iyileştirmek için yapılmış bir yenilik. MQB‘ye geçiş, Volkswagen‘in en yeni gösterge tablosunu ve güvenlik teknolojisini yedinci nesil Jetta‘ya sunmasına imkan tanıyacak. Dolayısıyla gelişmiş bir yazılım ve donanımla yeni gösterge tablosu ve dijital kokpit teknolojisi bekliyoruz.
Yağmurlu havada kararlı bir sürüş hissi veren yedinci nesil Jetta, kuru yol tutuşunda ise çok sıkı köşelerden bile sürücüsünü zorlamadan kolaylıkla dönebiliyor. Tamamen performans değerlendirmesi için yapılmış bu parkurda birçok açıdan tam not aldı. Sınırları çok zorlamadığınız zaman yeni Jetta’nın süspansiyonları da gayet yumuşak hissettiriyor. Bu çok gizli teste katılan ekip, “ 100 km/s’de sıfırdan fren testi beklediğimden daha uzun sürdü ancak bu kontrolü bir duruş oldu. Tabii göstergeler  olamadan söyleyebileceklerim bu kadar ancak yeni Jetta yeterince hızlı hissettiriyor” açıklamasını yaptı.
Şimdilik bu kadar detaya sahibiz, ancak yeni 2019 Volkswagen Jetta’yı birkaç hafta sonra yapılacak Detroit Auto Show’da çok daha net gözlemleyebileceğiz.

AMD Ryzen 2 Ne Zaman Satışa Çıkacak?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler