NASA, yeni uzay keşfiyle merak uyandırıyor

Yaşamak için bu Dünya’ya ihtiyacımız kalmayabilir. NASA, kısa süre sonra önemli bir keşfi hakkında bilgiler paylaşacak.

Yayınlanma: 14.12.2017 - 23:06
Abone Ol google-news

NASA, heyecan verici bir keşif hakkında bilgiler paylaşmak için büyük bir basın toplantısına hazırlanıyor. The Independent’ta yer alan habere göre NASA, 2009 yılında yeni dünyaların keşfedilebilmesi amacıyla uzaya gönderdiği ve Google’ın Machine Learning sistemiyle desteklediği Kepler Uzay Teleskopu aracılığıyla önemli verilere erişti. Bu veriler, Güneş Sistemi’nin dışında yer alan bazı gezegenlerin de Dünya ile benzer özellikler taşıdığı, dolayısıyla yaşanabilecek birçok yeni gezegenin olduğunu gösteriyor olabilir.


Bildiğiniz gibi NASA, uzun süredir uzayda yaşam formu ve yaşanabilir gezegenlerin olup olmadığını araştırmak üzere çalışmalar yürütüyor. Bunun yanında, Mars gezegenine bir koloni kurulması amacıyla yapılan araştırmalar söz konusu. Başta Elon Musk’ın şirketi SpaceX olmak üzere birçok şirket de önümüzdeki 10 yıllık süreçte Mars’a seyahat, dolayısıyla da “Uzay Turizmi” üzerine kafa yoruyor.
Yeni keşif hakkında detayların bu perşembe günü yapılacak basın toplantısıyla paylaşması bekleniyor. Biz de heyecanla bekliyoruz.

Samsung Galaxy kullanıcıları, iPhone kullanıcılarından daha memnun


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler