Twitter’dan korkutan açıklama: Sosyal medya gençleri intihara sürüklüyor

Twitter Sosyal İnovasyon Müdürü Claire Diaz Ortiz, sosyal medya kullanımının ve gençlerde intihar oranlarının doğru orantılı bir şekilde arttığını açıkladı. Ortiz, bu yıl sosyal medyanın depresyona sebep olduğunu keşfettiklerini belirterek son dönemde ABD'de gençlerde intihar oranı artış olduğuru söyledi.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 11:41
Abone Ol google-news

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, Twitter Sosyal İnovasyon Müdürü Claire Diaz Ortiz’i ağırladı. Etkinlik kapsamında çarpıcı bilgiler paylaşan Ortiz, sosyal medyanın depresyona sebep olduğunu keşfettiklerini ve bu nedenle ABD’deki gençlerin ve özellikle kız çocuklarının gittikçe daha çok intiharı düşündüğünü ve bu yolu seçtiğini belirtti. Ancak Ortiz’e göre sosyal medya aynı zamanda bir ‘iyilik aracı’ olarak da yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor.

Sözcü'de yer alan haber şöyle: Araştırmaların kız çocuklarında intihar oranlarının arttığını gösterdiğine dikkat çeken Ortiz, ailelere şu önerilerde bulundu, "Gençler için, internette harcanan zamanı azaltmak, bilgisayarları ve televizyonları yatak odasından çıkartmak, telefonları yemek masasından uzağa koymak, her gece uyumadan önce son bir kez telefonlarına bakmaktan vazgeçmek ve tatillerde de bu cihazlardan uzak kalmak, iyi bir ilk adım olacaktır. Sınırlar zorunludur ve sınırlar ebeveynlerle başlar. Çocuklarımızın ve genç neslin, biz yetişkinlerden daha iyi sınırları olmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle herhangi bir yetişkinin yapabileceği ilk şey, gençlere iyi sınırlar koymaktır. Geçmiş kuşak için sosyal medya, ‘sosyal iyilik dünyasının’ başına gelen en büyük şeylerden biri. İlk defa, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, ücretsiz olarak yararlandığı inanılmaz bir pazarlama aracına sahipler. Bu kuruluşlar, çalışmalarını önemseyen insanlarla bağlantı kurabilmelerinin ötesinde; kampanyayı etkileyen isimlerle, bağışçılarla ve yaptıkları bu iyi işi henüz bilmeyenlerle bağlantı kurarak erişimlerini genişletebiliyorlar" dedi.

Z NESLİ TEHLİKEDE
Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası, Twitter Sosyal İnovasyon Müdürü Claire Diaz Ortiz'in dikkat çektiği konu başlıkları şunlar:

*Bu yıl sosyal medyanın depresyona sebep olduğunu keşfettik. Bu bir gerçek. Son dönemde ABD'de gençlerde inanılmaz bir intihar oranı artışı var, iki katına çıktı. Bazen ben bile başkasının bir paylaşımı nedeniyle üzülüyorum. Z nesli ise tamamen sosyal medya ile yetişiyor. Dolayısıyla sosyal medyanın depresyona yol açması gerçek bir problem teşkil ediyor.

*Twitter ilk başlarda kahvaltı fotoğraflarının paylaşıldığı bir platformdu. Ama artık bu platform, haberleşme ve iyilik için de kullanılmaya başladı. Twitter için 2008 yılı yaz dönemi dönüm noktası oldu. Moldova'da yaz dönemindeki öğrenci eylemleri, Twitter üzerinden organize olunması nedeniyle önem taşıyor. Yine Twitter, Haiti depreminde bölgeye yardım edebilmek için kullanıldı. 2010 yılında US Airways uçağı Hudson Nehri'ne düştüğünde, bir Twitter kullanıcısının sudaki uçağın fotoğrafını paylaştığı tweeti, dünyadaki bütün gazetelerde kullanıldı. O güne kadar vatandaş gazeteciliğini hiç görmemiştik.

*Twitter, iyilik ve dünyanın iyiye doğru değişimi için kullanılmalı. Sosyal medya, iyilik yapmak için bir araç. Zor zamanlardan geçiyoruz. İnanıyorum, iyilik ve doğruluk sosyal medya ile yükselecek.

Haberin tamamını buradan okulabilirsiniz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler