Araçlar için NAND bellek üretecek

Mobil cihazlar ve hafıza kartlarında kullanılan UFS 2.1 depolama belleği teknolojisi araçlar için de uygun hale geliyor.

Yayınlanma: 16.12.2017 - 21:06
Abone Ol google-news

Son zamanlarda otomotiv sektöründe yükselişe geçen bilgisayar sistemleri çok daha gelişmiş donanımları bu sistemlere entegre etmeyi zorunlu hale getiriyor. Japon teknoloji devi Toshiba üst seviye NAND bellek yongaları ile otomotiv dünyasına hizmet etmeye hazırlanıyor.


Üst seviye performans gözlerden kaçmıyor
Otomotiv sektörünün önde gelen destekçilerinden olan Toshiba, bundan sonra UFS 2.1 teknolojisini tercih edecek. UFS 2.1 bellek serileri 15nm sürecinde hayata geçiyor ve kontrolcü ile beraber tek sistem halinde üreticiye ulaşıyor.
Yeni seri NAND bellekler -40°C ve +105°C dereceleri arasında düzgün performans verebiliyor. AEC-Q100 dayanıklılık testleri konusunda da oldukça iyi seviyede konumlanmış durumda. Okuma hızı olarak ise 850MB/s performansıyla gözleri dolduruyor.
Bellek serileri verileri sürekli düzenleyerek , aşırı ısınma engelleme sistemi, çalışma durumunu aktarma, ömrünü uzatma gibi özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bu seri 16GB, 32GB, 64GB, 128GB ve 256GB kapasiteler ile araçlara entegre edilecek.
Sonuç olarak yapılan bu yatırımları Toshiba’nın farklı alanlarda olan üretim stratejilerini pozitif şekilde geliştirdiğinin kanıtı olarak görebiliriz.

Detective Pikachu filminin gösterim tarihi belli oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler