100 adet Tesla Semi siparişi verdi

Tesla, mevcut dizel modellere göre nispeten düşük maliyetli ve yüksek kargo kapasiteli elektrikli TIR’ı Semi ile pazara güçlü bir giriş yapmayı planlıyor.

Yayınlanma: 18.12.2017 - 19:15
Abone Ol google-news

Aynı zamanda Mountain Dew ve Doritos’un da sahibi olan New York merkezli çok uluslu Amerikan şirketi PepsiCo, Tesla’nın elektrikli TIR’ı Semi için verdiği 100 adet ön siparişle rekor kırdı. PepsiCo Inc firma yöneticisi Salı günü yaptığı açıklamada bunun yakıt maliyetlerini ve filo emisyon değerlerini ciddi şekilde azaltacağını söyledi.


PepsiCo’nun verdiği bu büyük ön siparişi bir düzineden fazla şirket takip etti. Bunların arasında Wal-Mart Stores, JB Hunt Transport Services  ve gıda tedarik dağıtım şirketi Sysco Corp gibi büyük şirketler de var. Bugüne kadar verilen Tesla Semi ön siparişleri 267’ye ulaştı.
PepsiCo, Semis’i tek şarjda 800 km menzili ile üretim ve dağıtım tesisleri arasındaki içecek ve yiyecek dağıtımı kapsamında kullanmayı planlıyor. Semi, PepsiCo’nun tedarik zincirindeki 10.000’den büyük dağıtım filosunu tamamlayacak ve sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar en az %20 oranında azaltacak.
Şirketin üst düzey yöneticilerinden Mike O’Connell; “Bu işin çevre boyutu her şeyden daha önemli” dedi.
PepsiCo, Tesla TIR’lar için Kuzey Amerika’da hangi güzergahların daha verimli olacağını analiz ediyor. Semi’ler için çerezler veya daha ağır içeceklerin gibi daha hafif yükler için geniş bir kullanım yelpazesi planlanıyor. Şirket, 100 adetlik ön sipariş için ne kadar ödediğini söylemeyi reddetti. Tesla başlangıçta ön siparişler için kamyon başına 5.000 dolar talep etti. Ancak bu miktar daha sonra yaklaşık 20.000 dolara yükseldi.
Tesla’nın elektrikli TIR’ı Semi, 2019 yılına kadar üretim bandından inmiş olacak.

Galaxy S9 İşte Böyle Gözükecek!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler