Bitcoin, rekor seviyeye çıktı

Bitcoin, Lüksemburg merkezli Bitstamp borsasında 17.900 dolara kadar ulaştı.

Yayınlanma: 18.12.2017 - 19:19
Abone Ol google-news

Uzmanların değişken ve spekülatif araçlara yatırım yapmanın riskleri konusunda uyarılarını arttırırken, Bitcoin, Bitsamp borsasında bir günde %9 değer arttırarak neredeyse 18.000 dolar seviyelerine fırladı. Değerinin bu yılın başından bu yana % 1.700 arttığı Bitcoin şaşırtıcı yüksek fiyatı ile pazarda büyük bir balon oluşturuyor. Bitcoin bugüne kadar sadece Aralık ayında %80 değer kazandı. Bu Aralık 2013’ten beri en iyi yüzde olarak ifade ediliyor.


Bitcoin, Pazartesiden bu yana değerine beş puan daha ekledi. Cboe Global Markets’te vadeli işlemlerinin başlatılmasından bu yana dalgalanmanın daha düşük olmasından dolayı piyasanın son haftalardaki hızlı fiyat değişimlerine göre biraz sakin kaldı. Web sitesi Cryptocompare’nin kurucusu Charles Hayter, “Vadeli işlemlerin ve kurumsal paraların digital ortama açılması yüksek talep artışı yarattı” dedi. Ancak kripto paralar konusunda endişeler artmaya devam ediyor.
Anglia Ruskin Üniversitesi, Trinity College Dublin ve Dublin City Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, sanal para birimlerinin geleneksel para birimleri ve piyasanın finansal istikrarı açısından tehdit oluşturabileceği açıklandı. Anglia Ruskin Üniversitesi öğretim görevlisi Larisa Yarovaya, ” Verilerimiz fiyatların spekülatif yatırımlarla tıpkı balon gibi yapay olarak şişirildiğini gösteriyor” dedi.
Kripto paralar hükümetler tarafından basılmıyor ancak krito para pazarı diğer finansal varlıklarla bağlantılı. Bu ilişki geleneksel pazarlarda etkili bir darbe oluşturabilir. Bitcoin’in toplam pazar büyüklüğü 300 milyar doların üzerinde. Olası bir fiyat çöküşü finansal istikrar üzerinde ciddi şekilde etki edebilir.
İngiltere Finansal Yönetim Kurumu Başkanı Andrew Bailey, alıcılarının tüm paralarını kaybedebilecekleri ihtimaline karşı hazır olması gerektiğini söyledi.

Ayla, Oscar şansını tamamen kaybetti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon