Apple ve Amazon, Suudi Arabistan’a yatırım yapacak

Apple ve Amazon da dahil birçok büyük şirket, önümüzdeki yıllarda Suudi Arabistan’da kalıcı olarak daha fazla kazanç elde etme düşüncesinde.

Yayınlanma: 29.12.2017 - 20:22
Abone Ol google-news

İki dev firma, Apple ve Amazon, Suudi Arabistan sınırları içinde faaliyete geçmek için çalışmalar yürütüyor. Henüz resmi bir duyuru yok, ancak Reuters’ta yer alan ve isimsiz kaynaklara dayandırılan bilgilere göre 2019 yılında Apple, Arabistan’da ilk mağazasını açabilir. Amazon tarafında ise henüz bir tarih yok.


Aslına bakarsanız iki firmanın da ürünleri Arabistan’da satılıyor, ama arada üçüncü parti firmalar var. Eğer anlaşmalar sağlanırsa, bu kez direkt olarak varlık gösterebilecekler. Arap yetkililerin de son yıllarda düşen petrol fiyatlarını göz önünde bulundurarak hareket etmek istediği ve petrole endeksli ekonomiyi yeniden yapılandırmak için büyük yabancı firmaların yatırımları hakkında olumlu düşünmeye başladığı söyleniyor.
Bu arada, Ap ple, Arabistan’da Samsung’un ardından en çok telefon satışı gerçekleştiren marka. Öte yandan, Arabistan nüfusunun %70’lik dilimi 30 yaş altında, akıllı telefon ve sosyal medya gibi unsurlardan çok hoşlanıyorlar.

Coca Cola’dan yeni ürün: Kahveli kola!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler