Cisco ve Hyundai akıllı otomobil geliştirecek

Cisco ve Hyundai akıllı otomobil için birlikte kolları sıvadı. CES 2018’de en çok öne çıkan konulardan biri olan akıllı otomobiller arasında bu iki devin planları özellikle dikkat çekti.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 21:43
Abone Ol google-news

Cisco ve Hyundai akıllı otomobil için iş birliğine gidiyor. İki şirket birlikte çalışarak yeni nesil bir araç içi ağ ve katmanlı güvenlik sistemi geliştirecek.  Geliştirilen teknolojinin Hyundai’nin 2019 model üst düzey araçlarında kullanılması bekleniyor.


Yeni akıllı otomobil platformu, hem güvenli hem de yapılandırılabilir bir yazılım tabanlı araç mimarisi kullanacak. Bu mimari yeni yazılımlar ile eski donanımları da uçtan uca ağ bağlantısı için birlikte kullanabilecek. Böylece 1 Gbps ethernet gibi yüksek hızlı servisler ve sensör entegrasyonu sağlanabilecek. Her iki dev şirket de yeni platformun araç içi bant genişliğini büyük ölçüde artıracağını dile getiriyor.
Bu becerilerinin yanı sıra yeni platform kablosuz olarak güncellenebilecek. Cisco ve Hyundai akıllı otomobil teknolojisi böylece yeni özellikler eklendiğinde bunları hızla adapte edebilecek. Güvenliğin artırılması ve maliyetlerin düşmesi de bu yolla sağlanacak.

Akıllı yatak ile deliksiz bir uyku – CES 2018


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler