Boston Dynamics'in robot köpekleri şimdi de kapıları açıyor

Boston Dynamics'in geçtiğimiz Kasım ayında güncellenmiş haliyle tekrar tanıttığı köpek robotu SpotMini, şirketin yayınladığı yeni videoda kapıları açıyor ve diğer robota yol veriyor.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 09:58
Abone Ol google-news

<video:925406>



Robotik dünyasının parlayan yıldızı Boston Dynamics, yepyeni bir videoyla sahnelere döndü. YouTube kanalına sıklıkla yüklenen videolarıyla kısa sürede dünyada gündem haline gelmeyi başaran şirket, bu sefer de SpotMini isimli ünlü robot köpeğinin yeni özelliğiyle karşımıza çıkıyor.

Donanım Haber'in aktardığına göre Boston Dynamics'in ünlü köpek robotu Spot Mini'yi, yayınlanan bu videoda baş kısmına yerleştirilmiş robotik koluyla bir kapıyı açarken görülüyor. Geçtiğimiz Kasım ayında yeni ve eskisi kadar ürkütücü olmayan tasarımıyla yeniden tanıtılan SpotMini, kapıya yaklaşmasının ardından önce kapı kulpunun yerini tespit ediyor, kulpu tanımladıktan sonra ise robotik kolunu harekete geçirerek kapıyı açıp arkadaşının kapıdan geçmesini sağlıyor. SpotMini ayrıca tüm bu işlemler sırasında ön bacaklarından birini de kapının kendiliğinden kapanmaması için kullanıyor.

Boston Dynamics videonun detaylarıyla ilgili şu an için herhangi bir bilgi paylaşmadı. SpotMini tüm bu işlemleri kendiliğinden mi yapıyor yoksa videonun arkasında uzaktan kontrol mü ediliyor bu konuyla ilgili herhangi bilgiye sahip değiliz. Ancak  daha önceki videolardan Boston Dynamics'in SpotMini üzerinde 3 boyutlu kameralar kullandığı ve gelişmiş bir otonom kontrol sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler