Ağır yaptırımlar yolda!

Avrupa Birliği , 2015 yılında Volkswagen’in adının karıştığı “dieselgate” adı verilen emisyon skandalından sonra otomotiv devlerine karşı tutumunu değiştirdi. AB, şimdilerde 2021 yılında yürürlüğe koymayı planladığı yeni bir CO2 yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma: 15.03.2018 - 20:08
Abone Ol google-news

Otomobil üreticileri ise, her geçen gün daha da katılaşan AB emisyon düzenlemelerine uyum sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyor. Üç yıl sonra yürürlüğe girecek yeni yasalar ile birlikte yaptırımlar da ağırlaşacak. Yasaları karşılayamayan üreticilerin ise milyonlarca avro para cezası ile karşı karşıya kalacağı kesin.


Üzerinde çalışılan yeni emisyon değerlerine göre her otomobil üreticisi ürettiği tüm otomobillerin CO2 çıkış değerinin ortalamasında göre değerlendirilecek. Tabii bu değerlendirmeler yapılırken üreticinin yıllık araç satış rakamları dikkate alınacak. AB’nin bu iş için belirlediği CO2 değeri ise 95g/km.
Geçtiğimiz günlerde PA Consulting Group isimli teknoloji araştırma ve danışma şirketi 2021 AB emisyon düzenlemeleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şirket Volkswagen, Fiat Chrysler Automobiles, PSA Peugeot Citroen, Ford Motor Company, BMW, Hyundai Motor Group, Daimler AG gibi otomotiv devlerinin istenilen CO2 emisyon değerlerini karşılayamayacaklarını belirtti. Volvo, Jaguar Land Rover, Toyota ve Renault-Nissan gibi üreticileri ise listenin dışında tuttu.

Raspberry Pi 3 Model B+ satışa çıktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler