Audi TLI sistemi ile yoluna devam ediyor

Audi’nin bir süredir Amerika’nın bazı şehirlerinde kullandığı trafik ışık bilgi sistemi şimdi de ABD’nin başkenti için devreye girecek. Ayrıca birtakım yenilikler de yolda.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 21:00
Abone Ol google-news

Halihazırda ABD’nin Teksas, Nevada, Kaliforniya, Oregon ve Colorado eyaletlerinin belirli bölgelerinde hizmet veren, sürücülere sürüş esnasında kolaylık sağlana trafik ışığı bilgi sistemi Washington için de gündeme geldi. Alman devinin paketle sattığı özellik sayesinde pek çok noktadaki trafik ışığından, 4G teknolojisiyle bilgi alarak ışığın ne zaman değişeceğini ve o anda ne olduğunu öğrenmek mümkün oluyor. Böylelikle hem akıcı sürüş elde ediliyor, hem de ekran üzerinde görüntülenen ışık sayesinde görüş kolaylığı sağlanıyor.

Esasında tüm bunlar, otonom sürüşe geçişin ilk adımları olarak görülebilir.
Yararlanılan güncel sistem, sadece ışıkla ilgili bilgi vermeye yarasa da; ilerleyen dönemde bu teknoloji start/stop ve hatta navigasyonlara entegre hale getirilerek, aracın hızını ayarlayarak ışıktan geçişi yeşile denk getirmek mümkün olacak. Böylelikle hem yakıt tasarrufu, hem akıcı bir sürüş hem de daha az egzoz salınımı sağlanmış olacak. Başka bir deyişle navigasyon cihazınız sizin için her seferinde yeşil dalga hızını hesaplayarak duraklamanıza engel olabilir. Elbette bunu tamamen otonom bir sisteme entegre ettiğinizde çok daha mükemmel bir tablo ile karşılaşıyorsunuz.
Konuyla ilgili yalnızca Audi değil, pek çok üretici çalışmalar düzenliyor. Umarız sistem daha çabuk yayılarak pek çok yerde daha hizmete açılır.

Jurassic World Evolution çıkış tarihi açıklandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler