Huawei P Smart inceleme altında

Huawei P Smart, başarılı ekranı, tek elde kullanıma uygun tasarımı, akıcı arayüzü ve dual kamera sistemiyle ön plana çıkıyor.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 21:02
Abone Ol google-news

Huawei gerek arayüz tasarımı, gerek kamera tarafına yönelik yaptığı çalışmalar gerekse de tasarım çizgisi üzerine uyguladığı formüllerle bilinirliğini her geçen gün biraz daha artırıyor diyebiliriz. Huawei P Smart, ilk bakışta oldukça ince çerçeve tasarımına sahip, dolayısıyla ekran faktörünün fazlasıyla ön plana çıktığı bir akıllı telefon. Yaklaşık %83’lük bir ekran çerçeve oranı bulunuyor ki bu gayet başarılı bir detay. Ön tarafında herhangi bir fiziksel tuşa yer verilmeyen telefonun köşelerden yumuşatılmış metal tasarımı da tek elde rahat bir kullanım için avantaj sağlıyor.

Arka tarafa baktığımızda ise, pürüzsüz metal tasarım çizgisinin devam ettiğini, ancak bu tasarım sebebiyle avuçta kaymalara sebebiyet verebildiğini söylememiz gerek. Ayrıca, parmak izi de tutuyor.
Arka taraftaki en dikkat çekici detaylar ise, parmak izi okuyucu sensör, ki gayet başarılı çalışıyor ve dual kamera sistemi. Kamera sisteminin detaylarından da birazdan bahsedeceğiz.
Ekran
Huawei P Smart’ın 5.65 inç değerde ekranı bulunuyor. Oldukça performanslı bir kullanım deneyimi sunan bu ekran, IPS LCD teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve 1080 x 2160 çözünürlük sunuyor. İç ve dış mekan kullanımlarında başarılı işler çıkaran ekran, göz konforu modu sayesinde düşük ışıklı ortamlarda gözlerinizi de düşünmüş oluyor. Yine isterseniz renk sıcaklığı seviyesini de isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
 
HiSilicon Kirin 659 ile geliyor
Telefonda HiSilicon Kirin 659 çipset bulunuyor. 8 çekirdekli Octa-Core (4×2.36 GHz Cortex-A53 & 4×1.7 GHz Cortex-A53) işlemci bulunduran telefon, aynı zamanda Mai-T830 MP2 GPU’suna ve 3GB RAM değerine sahip. 32GB depolama kapasitesi bulunan telefon, microSD kart desteği de sunuyor.
Cihazda Super Mario Run ve Need for Speed No Limits oynadık. Cihaz, iki oyunu da rahatlıkla çalıştırabiliyor. Hem çalıştırma hem de görüntüleme performansı gayet güzel.
Huawei’nin kullanışlı EMUI 8.0 arayüzü ve Android 8.0 işletim sistemini barındıran telefon, size güncel ve kullanımı kolay bir Android deneyimi sunuyor.
Kameralar
Telefonun arka tarafında 13+2MP olmak üzere dual kamera sistemi yer alıyor. Bu sistemin başarılı çalıştığını, özellikle iyi ışıklı ortamlarda net sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Tabii bu sistemde dikkat çekici bir ayrıntı olarak bokeh çekimlerinden söz etmeliyiz. Bu modu aktifleştirdiğinizde, sadece kişiye ya da objeye odaklanarak geri planda kalan objeleri flu hale getirerek daha vurucu fotoğraflar elde edebilirsiniz. FHD videolar çekebildiğiniz kamera sisteminde panorama, hızlandırılmış çekim, HDR ve çeşitli filtreler de mevcut.
8MP değerde ön kameraya geldiğimizde, bu kameranın da selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için yeterli performansı sunduğunu söyleyebiliriz. Yine panorama ve hızlandırılmış çekim modları burada da karşımıza çıkıyor.
Pil performansı
Telefonda çıkarılamaz 3000mAh pil yer alıyor ve ürün, tek şarj ile bir günü rahatlıkla çıkarmanıza imkan tanıyor. İsterseniz pil tasarruf modunda düzenlemeler yaparak performansı biraz geri plana atabilir ve tek şarj ile kullanım sürenizi biraz daha artırabilirsiniz.
İlgili inceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler