Skoda elektrikli modellerini doğruladı!

Skoda, 2020 yılının sonuna kadar piyasaya çıkacak elektrikli modellerden ilkinin Volkswagen e-Up ve Seat e-Mii benzeri bir model olan markanın ilk tam elektrikli otomobili Citigo-e olacağını açıkladı.

Yayınlanma: 25.03.2018 - 15:45
Abone Ol google-news

Çek otomobil üreticisi Skoda, önümüzdeki iki yıl içinde beş yeni elektrikli modeli piyasaya çıkaracağını doğruladı. Piyasaya çıkarılması planlanan beş modelden ikisi elektrikli üçü ise benzin ve elektrikli motordan oluşan melez plug-in hibrid motora sahip olacak. Şirket CEO’su Bernhard Maier yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl 2025 yılına kadar altısı saf elektrikli dördü ise plug-in hibrid olmak üzere 10 elektrikli otomobili piyasaya çıkarma sözü vermiştik. Bunlardan yarısı 2020 yılının sonuna kadar yola çıkmış olacak” dedi.


Ayrıca markanın en çok tutulan sedan modeli Superb için de bir plug-in hibrid varyantı gelecek. Bununla birlikte gelecek beş yeni model arasında, Vision X, Kamiq ve Octavia’nın da olması muhtemel gözüküyor.
Skoda, piyasaya çıkarmayı planladığı elektrikli modeller için henüz bir adlandırma yapamadı. Örneğin piyasadaki Volkswagen ve Mercedes-Benz gibi otomotiv devleri ürettiği elektrikli modellere ID ve EQ concept gibi isimler veriyor. Skoda Auto pazarlama müdürü Alain Favey konu ile ilgili “Elektrikli modeller için henüz bir adlandırma yapamadık ancak bu iş üzerinde sıkı çalışıyoruz” dedi.
Çek üretici, üreteceği tüm elektrikli otomobilleri Volkswagen Group’a ait MEB elektrikli platformu üzerine inşa edecek.

Netflix, Amy Poehler ile anlaşmaya vardı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler