Yeni iPhone’lar şekilleniyor

Apple’ın geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu OLED ekranlı iPhoneX, Amerikalı şirket için çılgınca bir denemeydi. Pek çok şeyin aynı anda ilk defa denendiği telefon, fiyatlandırma ve bazı nedenlerden ötürü istenilen başarıya ulaşamadı.

Yayınlanma: 26.03.2018 - 18:38
Abone Ol google-news

 

Bu yetersiz talep nedeniyle Apple’ın Samsung’a verdiği OLED ekran siparişleri de azalmış durumda. Tüm bu tecrübeler doğrultusunda Apple, önümüzdeki eylül ayında duyuracağı yeni iPhone’ların kaderini belirlemeye başladı.


Şimdiye kadar ortaya çıkan tüm veriler, bizlere bu sene de üç iPhone’un tanıtılacağını gösteriyor. Samsung’la arasındaki OLED ekran tedariki ve maliyet sorunlarını aşan şirket, iki modelde birden OLED ekrana yer verecek. Bu ikili 5.85 inç ve 6.45 inçlik ekran büyüklüklerine sahip olacaklar. Üçüncü LCD’li model ise 6.1 inç ekranla gelecek. Digital Times’ın haberine göre son rötuşların ardından bu 5.85 inçlik model, ailenin en ucuzu konumunda olabilecek. 6.1 inçlik modelde LPDDR bellek gibi detaylardan dolayı artan maliyet, rüzgarı tersine çevirecek. Apple’a 400 dolardan fazlaya patlayan iPhone X ve arkadaşlarının fiyatında bir nebze düşüş mümkün olabilir, veya azaltılan maliyet satış rakamlarına yansımayabilir de.
Her şekilde, Apple geçtiğimiz yıldan fazlasıyla ders çıkarmış gözüküyor ve bu yüzden üretim sürecine fazla mesai harcıyor. 2018’in iPhone’larında tedarik sorunları da çıkmayacak gibi.

Qualcomm yeni VR setini tanıttı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler