Renault ve Nissan birleşiyor mu?

Renault CEO’su Carlos Ghosn, Renault ve Nissan’ın tek bir çatı altında birleşeceği söylentilerine yorum yapmaktan kaçınırken henüz Nissan tarafından da bir açıklama gelmedi!

Yayınlanma: 01.04.2018 - 18:02
Abone Ol google-news

Fransız ve Japon otomobil devleri Renault ve Nissan 1999 yılından beri devam eden uzun dönemli stratejik ortaklık ile piyasada başarılı işlere imza attı. 2016 yılında bu ittifaka Mitsubishi’nin de katılmasıyla üçlü ittifak büyük bir sinerji yakaladı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir rapora göre iki otomotiv devi ittifaklarını daha da ilerletmek istiyor. Renault ve Nissan, tek bir şirket çatısı altında toplanmak için görüşmelere başladı. Anlaşılan ikili piyasada tek bir hisse ile işlem yapabilecek bir şirket oluşturmayı planlıyor.


Her iki firmanın 1999’dan beri süre gelen köklü ve başarılı bir ittifakı var. Yıllardır oldukça koordineli bir ortaklık yürütüyorlar. Üretimde ortak platformlar, ortak motorlar kullanıyorlar. Bu da olası bir anlaşmada entegrasyon sorunu yaşamayacaklarını gösteriyor. Sadece biraz daha koordinasyon ile çok daha büyük bir sinerji yakalayacaklarına şüphe yok. Son dönemde ortaklar elektrifikasyon çalışmaları, otonom sürüş teknolojileri ve mobilite hizmetler gibi alanlarda yaklaşık 9 milyar avroya yakın ortak yatırım gerçekleştirdiler.
Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı bu tür yatırımların sonucunda yılda 14 milyon araç satışı ile 240 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor!

Focal kablosuz kulak üstü kulaklıklar şimdi yeni şık renk seçenekleriyle


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler