Güvenli Mobil uygulamaları yüklerken bu yolları izleyin?

Son dönemin en büyük sorunlarından biri olan mobil uygulamalar tehlike saçıyor. Peki, Güvenli mobil uygulama nasıl yüklenir?

Yayınlanma: 04.04.2018 - 21:56
Abone Ol google-news

Güvenli mobil uygulama yükleyebilmek için aşağıdaki önlemleri almanızda fayda var. Siber saldırganlar, kullanıcılara sahte uygulama içeriklerinin yer aldığı e-postalar gönderiyor. E-posta üzerinde yer alan bağlantılara tıklayıp, oradan uygulamayı indiren kişilerin bilgileri siber saldırganların eline geçiyor. Kullanıcıların, bu tarz saldırılara maruz kalmamak için öncelikle gelen e-postaları güvenlik taramasından geçirmelerinde fayda var. Buna ek olarak, e-posta ile gönderilen “sahte” uygulamayı farklı platformlarda kontrol ederek, doğruluğu sağlanabilir.


Arama Motorlarına Dikkat
Siber saldırganlar tarafından yaratılan sahte uygulamalar arama motorlarında karşımıza çıkan ilk sonuçlar arasında yer alabiliyor. Kullanıcıların, özellikle uygulamaların popüler olduğu dönemde güvendikleri sitelerden, arama motoru kullanmadan giriş yapmaları gerekiyor. Bu şekilde, olası riskleri en aza indirebilen kullanıcılar, kişisel ve kart bilgilerinin çalınmasının önüne geçebilirler.
Uygulamalarda Onay Koşullarına Dikkat
Bu tip uygulamaları yüklerken onay verilmesi gereken alanların özellikle kontrol edilmesi gerekiyor. Sadece telefon rehberimizde bile kimi zaman kontak isimlerin kimlik numarası, adres bilgileri, doğum tarihleri gibi bilgiler de yer alabiliyor. Dolayısıyla saldırganlar uygulamayı kullanan kişi dışında yeni hedefler de elde edebiliyor.
Pek çok uygulama sosyal medya hesapları ile bağlantılı olabiliyor. Dolayısıyla düşünülenden daha fazla bilgiye ulaşım için kullanıcı kendi rızasıyla onay veriyor. Kendi rızanızla verilen onay sonrasında yasal olarak yapılacak bir şeyin olmadığının bilinmesi gerekiyor.

Sosyal medyanın yeni gelir modeli; kullanıcı bilgileri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler