İnsanla konuştuğunu sananlar yanılıyor

Sesli asistanlar her geçen gün hızla geliştiriliyor. San Francisco’da düzenlenen Google I/O etkinliğinde tanıtılan yeni nesil sesli asistan Google Assistant, artık insanlarla telefonda konuşarak rezervasyon yapabiliyor. Karşı taraf insanla konuştuğunu sanıyor.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 10:02
Abone Ol google-news

Teknoloji devi Google’ın dünya çapındaki teknoloji meraklılarını ABD’nin San Francisco’ya bağlı yerleşim yeri Mountain View’de bir araya getirdiği ‘Google I/O 18’ etkinliğinde konuşan şirketin CEO’su Sundar Pichai, yapay zekâ teknolojisini insanların hayatını kolaylaştırması için geliştirdiklerini ifade ederek, sesli asistanları Google Assistant’taki yeniliği tanıttı. Kullanıcıların Android işletim sistemli akıllı telefonlar veya akıllı hoparlör sistemleri üzerinden sesli komutlar vererek cihazlarını yönetmesini sağlayan Google Assistant, yeni özellikleriyle birlikte rezervasyon yaptırılmak istenilen işyerini arayarak sesli olarak karşısına çıkan çalışanla konuşuyor. Rezervasyon için bir insanla konuştuğunu sanıyor. Ancak gerçekte bir yapay zekâlı sesli asistanla konuşuyor. Google Assistan, şu anda sınırlı dil ve ülkede kullanılabiliyor. Google I/O 18’de paylaşılan bilgilere göre 500 milyon cihazda, 40 otomobil modelinde ve 5 bin farklı ev eşyasında olan Google Assistant, bu yıl içinde 80 ülkeye daha açılacak. Bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olması dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

CÜMLE KURUYOR
İlk kez Google I/O’da gösterilen bu özelliğin en çok dikkat çeken yanı ise tıpkı insanlarda olduğu gibi doğal bir dil kullanması. Örneğin; insanlar telefon konuşmalarında karşı taraftaki kişiyi dinlerken “hmmm” nasıl diyorsa, Google Assistan da aynı tepki veriyor. İşin arka planında ise Google’ın geliştirdiği bir teknoloji harikası var. ‘Wavenet’ adındaki yeni nesil derin öğrenme teknolojisi, Assistant’ın daha doğal konuşma yapmasını sağlıyor.

YAPAY ZEKÂ SORUMLULUĞUMUZ VAR
I/O 18’in açılış konuşmasını yapan Google CEO’su Sundar Pichai, yapay zekâ konusunda büyük bir sorumluluk hissettiklerini ve bu teknolojiyi insanların daha verimli kullanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Pichai, yapay zekâ konusunda elde ettikleri son gelişmelere dikkat çeken Pichai, şunları söyledi: “Şu anda göz retinası görüntüsünden diabet teşhisi ve öngörüsü yapabiliyoruz. Bu görüntülerden yaş, cinsiyet, sigara tüketimi, vücut kitle endeksi ve tansiyon gibi pek çok veriye ulaşabiliyoruz. Bu teknoloji yüzde 76 doğruluk oranında medikal öngörü sağlıyor.”

Haberin tamamını budaran okuyabilirsiniz 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler