Apple Türkiye zam konusunda erken davranacak

Apple Türkiye’nin iPhone dahil tüm ürünlerine zam yapacağını öğrendik. Apple Türkiye’nin yapacağı zammın miktarı ve tarihi haberimizde.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 20:12
Abone Ol google-news

Türkiye’deki agresif kur artışının fiyatlara ne zaman yansıyacağı merak ediliyordu. Bu bağlamda MOBİSAD başkanı cep telefonlarına %20 oranında zam yapılacağını açıklamıştı. 24 Haziran seçimleri sonrası uygulanması beklenen bu zam öğrendiğimize göre öne çekildi. Apple Türkiye’nin; iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook ve AirPods dahil olmak üzere tüm ürünlerine çok yakında zam yapacağını öğrendik.


Öğrendiğimiz bilgilere göre; Apple Türkiye, 5 Haziran 2018 tarihinden itibaren tüm ürünlerine zam yapacak. Bu zammın tutarı ise %15 olacak. 6.099 TL‘ye satılan iPhone X’un fiyatı, bu zam sonrası 7.000 TL‘ye çıkacak.
6.299 TL olan giriş seviyesi MacBook Pro‘nun fiyatı ise 7.200 TL seviyesine çıkacak. Apple Watch cephesinde ise 42mm’lik Series 3 modellerin fiyatı 1.799 TL‘den 2.100 TL‘ye çıkacak. Güvenilir kaynaklardan aldığımız bu bilgiler doğrultusunda; bu zamların 5 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacağını söyleyebiliriz.
Apple’ın fiyat arttırımı konusunda ne kadar titiz ve aceleci davrandığını göz önünde bulundurursak, bu bilgilerin doğruluk oranın çok yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
Apple’ın ilk başta ürünlere zam yapması daha sonra da App Store‘da yer alan uygulama, oyun ve uygulama için satın alımlara zam uygulaması bekleniyor.
App Store‘daki uygulamaların fiyatlarının bir süre daha bu seyirde gideceğini ancak fiyatların yıl bitmeden zamlanacağını söyleyebiliriz. Bakalım Apple, kur artışından dolayı fiyatlarını nasıl şekillendirecek?

Apple, Pazartesi günü ne tanıtacak?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler