Teksas kanunları

‘Bu köy benden sorulur’ diyerek yol kesti, ateş açtı, hastanelik etti, serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 07.09.2019 - 22:44
Abone Ol google-news

Afyonkarahisar’ın Sabıkbey köyüne giden Hayrettin Kösem (64) ile çocukları Ahmet (31) ve İbrahim’in (40) içinde bulunduğu aracın önü, 31 Ağustos’ta başka bir araç tarafından kesildi. “Bu köy benden sorulur. Yavaş geçeceksin” diyerek aileyi tehdit eden aracın sürücüsü H. H. Ç. (20), kardeşlerden Ahmet Kösem’i pompalı silahla yaraladı. Kösem, hastanede tedavi gördüğü sırada H. H. Ç., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Kösem, savcılığın kararına itirazda bulundu. H. H. Ç. ise ifadesinde, kendisinin hırsızlık suçundan dolayı denetimli serbestlik tedbirinin halen devam ettiğini, arabasının ön koltuğunda ise pompalı tüfekle dolaştığını söyledi.

Saldırıya uğrayan Ahmet Kösem ifadesinde, “Aracı geçmek için her sağa ya da sola yönümüzü çevirdiğimizde, kendisi de manevra yaparak buna engel oldu. Geçmeye devam ettiğimizde araçtaki şahıs, aracının camından pompalı tüfekle havaya ateş açtı. Ardından aracını sağa dönen bir yola çevirdi ve aracından inerek dur işareti yaptı. Biz de araçtan indik. ‘Ne yapmaya çalışıyorsun, eşkıya mısın’ dedikten sonra şahıs, ‘Bu köy benden sorulur buradan geçerken yavaş geçeceksin’ dedi. Bu sırada yoldan geçen bir başka araçtaki yurttaşın araya girmesiyle aracımıza bindik. Şahıs ise aracına binerek tüfeğini kurdu. 10 metre ilerledikten sonra aracımıza arkadan ateş açtı” dedi. Bunun üzerine 155’i aradığını ve telefona çıkan polisin, saldırganın aracının plakasını istediğini söyleyen Kösem, “Aracın plakasını okumak için aracımdan tekrar indim. Şahsın, aracının arkasına geçip plakayı polise vermek için ilerledim. Şahıs, polisle konuştuğumu anladı ve bana, ‘plakayı okuma’ diyerek, göğüs hizasına doğru hedef alarak ateş etti. Vurulduğumu telefondaki polise bile söyledim” dedi.

‘Kayıplara karışmasın’

H. H. Ç. ise savcılıkta verdiği ifadede, Ahmet Kösem’in kendisine karşı hakarette bulunduğunu ve darp ettiğini iddia etti. Savcılığın kararına itirazda bulunan ve H. H. Ç.’nin tutuklanmasını isteyen Ahmet Kösem ise “Kayıt alınan polis görüşme içerikleri, çekilen görüntüler ya da sanığın üzerinde herhangi bir darp olup olmadığına dair adli tıp raporu incelendiğinde, şüpheliye karşı hiçbir haksız eylem, hakaret, darp olmadığı görülecektir. Terör estiren bu şahsın kayıplara karışmaması için plakasını Emniyet’e vermek istedim. Bugün bana, yarın başkasına. Bu ülkede adalet ölmüş” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler