Temizlik operasyonunda 36 tutuklama

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'daki bazı belediyelerin temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve dün sabah adliyeye sevk edilen 49 zanlıdan, aralarında 2 belediye başkanının da bulunduğu toplam 36 kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 11.06.2010 - 09:00
Abone Ol google-news

A.Y'nin sahibi olduğu Antalya merkezli temizlik şirketinin girdiği, Antalya, İzmir, Adana ve Ankara'daki ilçe ve belde olmak üzere toplam 8 belediyenin ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla 7 Haziranda gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve dün sabah adliyeye sevk edilen 49 zanlının savcılık ve nöbetçi mahkemedeki sorgu süreci bu sabah tamamlandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin de aralarında yer aldığı 9'u kamu görevlisi 14 kişinin tutuklanmasının ardından, savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen 22 zanlı da tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten 3 cumhuriyet savcısı, bazı belediye çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 kişiyi ise ifadelerinin ardından serbest bıraktı. Operasyon kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 36'ya ulaştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler