Terzi Fikri anılıyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinin “Terzi Fikri” lakaplı sosyalist belediye başkanı Fikri Sönmez, ölümünün 33. yıldönümünde anılacak.

Yayınlanma: 03.05.2018 - 21:41
Abone Ol google-news

Ordu’nun Fatsa ilçesinin “Terzi Fikri” lakaplı sosyalist belediye başkanı Fikri Sönmez, ölümünün 33. yıldönümünde anılacak. Fikri Sönmez’in yol arkadaşları ve ailesi, bugün saat 11.00’de Fatsa ilçe merkezinde toplanarak, Sönmez’i Kabakdağı köyündeki mezarı başında anacak. Fatsa’nın Kabakdağı köyünde 1938’de doğan Fikri Sönmez, ilkokuldan sonra bir terzinin yanında çırak olarak çalışmaya başladı. 1960’lı yılların ortasında TİP’e üye olan ve aktif görev alan Fikri Sönmez, 1970’lerde Mahir Çayan’ın görüşlerine katılarak THKP-C saflarında yer aldı.

Fatsa Belediye Başkanı Nazmiye Komitoğlu’nun yaşamını yitirmesinin ardından 14 Ekim 1979’da yapılan ara seçimde bağımsız aday olan Fikri Sönmez belediye başkanı seçildi. Fatsa’yı özelliklerine göre 11 bölgeye ayırarak halk komitelerini oluşturan Terzi Fikri, 2 ayda bir halk toplantıları yaptı. Bu toplantılarda halkın belediye yönetimine katılması sağlandı, belediye çalışmaları denetlendi. Bu komitelerin gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan biri “Çamura Son” kampanyası idi. Kampanyanın ardından bir de Fatsa Halk Şenliği düzenlendi. İlçe kısa bir süre içinde Sosyalist solun simgesi olurken sağcı politikacılar ve sağcı basının hedefi oldu. 11 Temmuz 1980’de ilçeye “nokta operasyonu” denilen askeri operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan Fikri Sönmez 4 Mayıs 1985’te cezaevinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler