Tır dolusu silah

Adana'da bir TIR dolusu, roket atar, füze, bomba ve silah ele geçirildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kentte ele geçirilen TIR'da bin 200 roket başlığının bulunduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 07.11.2013 - 11:35
Abone Ol google-news

Adana’da bir TIR’da yapı lan aramada 1200 roket başlığı ele ge çirildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alın dı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ele geçirilen roket başlıklarıyla ilgili ola rak “Türkiye’de kullanılmayacağını bili yoruz. Ama nerede ve nereye gideceği konusunda farklı bilgiler var. Onlar net değil” dedi. Adana polisi, çok miktarda uyuştu rucu getirileceği bilgisi üzerine Kon ya plakalı bir TIR’ı takibe aldı. TIR’ın Metal Sanayi Sitesi 3. Blok’ta 2 ay ön ce faaliyete geçirilen Yüksel Torna Atölyesi’nde durmasının ardından po lis baskın düzenledi. Narkotik polisi, TIR’ın dorsesini açınca adeta bir cep hanelikle karşılaştı. TIR’da 1200 füze başlığı ele geçirildiği bildirildi. TIR’ın sürücüsüyle birlikte torna atölyesin de bulunan 9 kişi gözaltına alındı. Gö zaltına alınanlar arasındaki bir kişinin Çeçenistan’da savaştığı iddia edildi.

İŞTE O TIR - FOTO GALERİ

Bağlantılar araştırılıyor Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Bü tün bağlantılar araştırılıyor. Bu sevkı yat işini organize eden konunun muha taplarının da tespit edilmesi konusun da yetkili cumhuriyet savcısının göze timi ve denetiminde arkadaşlarımız ça lışmalarını yürütüyorlar. Türkiye’de kul lanılmayacağını biliyoruz. Ama nere de ve nereye gideceği konusunda fark lı bilgiler var. Onlar net değil. Bu maddeler birtakım savaş gereçleri olduğu na göre, birtakım örgütlere veya dev letlere gitmesi muhtemel. Daha önce de çeşitli iddialar vardı. Kimyasal mal zemelerin Adana’dan güneye sevk edi leceği konusu vardı. Bunları da polisi miz, güvenlik kuvvetlerimiz araştırmış ve en ufak iddiaları bile değerlendirerek meseleyi adli makamlara taşımıştır. Bu da öyle oldu” dedi.

TIR’da roket başlığı nın dışında başka mühimmat bulunma dığını belirten Vali Coş, roket başlıkla rının kullanılabileceği aletlerin ise baş ka yerden temin edilme olasılığı bulun duğunu, roket başlıklarının hangi ülke ye ait olduğunun araştırıldığını, bir kıs mının Türkiye’de üretilmiş olma ihtima linin bulunduğunu vurguladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler