'Adolf'un yazarından oyuna tam not

BO Sahne’de yaklaşık bir yıldır sahnelenen ve Burak Sergen’in Hitler’in Berlin’deki sığınağındaki son 12 saatini canlandırdığı “Adolf” adlı oyunun önceki gün gerçekleşen galasına, oyunun yazarı Pip Utton da katıldı.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 14:35
Abone Ol google-news

Gala öncesinde soruları yanıtlayan Pip Utton, dünyanın birçok ülkesinde Adolf’u sahnelediğini ve birçok ödül aldığını ancak bu oyunun ilk kez başka bir oyuncu tarafından oynandığını söyledi.  Burak Sergen’in performansından çok etkinlendiğini belirten Utton, Adolf’un izleyicilerin arkalarına yaslanarak rahat rahat izleyecekleri bir oyun olmadığını, bazı gerçeklerle yüzleşme sağladığını söyledi.
 
Burak Sergen de dünyanın en nefret edilen adamının kendi ölüm kararını verirken sığınakta yaşadığı çekişmeyi anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Oyun boyunca izleyicilerin yüzünde Adolf’a karşı bir tebessüm olmaması için çabaladık” diye konuştu.                                                                         

BO Sahne, tiyatro salonu ve büyük bir dans ve prova salonuyla tiyatro oyunlarının yanı sıra oyunculuk ve dans eğitimlerine, atölyelere ev sahipliği yapıyor. BO Sahne’de  Kemal Başar’ın yönetmenliğini yaptığı, Reha Özcan, Devrim Evin, Ece Özdikici ve Tamer Levent’in rol aldığı Rain Man de sezonun iddialı oyunları arasında yer alıyor.  Arif Akkaya’ nin yönettiği, Yeton Neziray’in “Şehir Büyüyor” adlı oyunu da iddialı oyuncu kadrosuyla seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Atılgan Gümüş, Barkın Özüyanık, Bekir Çiçekdemir, Esin Doğan, Nur Eraslan ve Şeyla Halis’ in oynadığı oyun sezonun çok konuşulacak oyunları arasında...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler