Tiyatroda maaş krizi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) sanatçıları ile çalışanları altı aydır teşvik maaşı alamıyor.

Yayınlanma: 14.12.2013 - 23:00
Abone Ol google-news

Edindiğimiz bilgiye göre, teşvik maaşları bu yıl Başbakanlık tarafından onaylanmadı. Onaylanmamasının gerekçeli kararının Başbakanlık tarafından kuruma yollandığı, bu kararın da önümüzdeki hafta içi İBBŞT’nin yönetim kurulunda açıklanacağı belirtildi.

Öte yandan, İBBŞT yönetmeni Ragıp Yavuz, Afife Jale Ödülleri’nde “En Başarılı Erkek Oyuncu Ödülü”, “En Başarılı Sahne Tasarım Ödülü”nü, Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde “En Başarılı Demokrasi Temalı Oyun Ödülü”, “En Başarılı Efekt Tasarım Ödülü”nü, Çırağan Lions Ödülleri’nde ise “En Başarılı Yönetmen Ödülü”nü alan “Ateşli Sabır” oyununun ekim, kasım, aralık, ocak programlarında yer almamasını “Neden acaba?” diyerek Facebook sayfasında eleştirdi.

Anımsanacağı üzere, İstanbul Şehir Tiyatroları yönetimi, Kıbrıs Festivali’nde Gezi Direnişi’ne destek selamı gönderen Ragıp Yavuz hakkında soruşturma başlatmış, daha sonra da soruşturma kapanmıştı. Kurum içindeki kulislere kulak verdiğimizde, kurumda resmi olarak yansıtılmasa da, “muhalif bir tutum” sergileyen çalışanlara karşı bir ortamın oluştuğu ortaya çıkıyor. Bu durum da akla, “Şehir Tiyatroları, bazı muhalif yönetmenlerine karşı bir tavır içinde mi” sorusunu getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler