Özay Fecht'in Sanata Adanmış Hayatı

Genç bir kız, bavulunu alır ve Almanya'ya gider. Tek bir hedefi vardır, sinema oyuncusu olmak. Ve öyle de olur.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 11:51
Abone Ol google-news

"Sanatçı, sanatın her dalıyla ilgilenmelidir. Eğer oyunculuk mesleğini yapmak istiyorsan, enstrümanın bedenindir. Onu geliştirmelisin."?


Oyunculuğun yanı sıra Avrupa'da caz şarkıcısı olarak ünlenmiş, New York'un önemli barlarında sahneye çıkmış olan Fecht, New York Actors Studio'da eğitim aldı. Nicole Kidman, Tom Cruise gibi gibi oyunculara oyuncu koçluğu yapan Susan Batson'un tekniğini öğrendi. ?Avrupa'da birçok projede yer alan Fecht, sekiz yıl önce Türkiye'ye geldi. Tevfik Başer'in yönetmenliğini yaptığı "40 m2 Almanya" filmindeki başrolü ile Almanya'nın Oscar'ı olan Bundesfilmpreis En iyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.?? Erden Kıral'ın yönettiği Mavi Sürgün filmindeki rolü ile de Sinema Yazarları Derneği tarafından verilen En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.??

Oyunculukla beraber kısa filme de gönül veren Özay Fecht bu konudaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini yaptığı ve başrolünü oynadığı The Button'u çektikten sonra son olarak "The Touch" adlı kısa filmini de tamamladı.?? 2007'de İstanbul'a yerleşen ve "Kamera Karşısında Oyunculuk" dersleri vermeye devam eden Oyuncu Koçu Özay Fecht'ten eğitim alanların arasında Tuğba Büyüküstün, Uğur Aslan, Kıvanç Kasabalı, Fahriye Evcen, Burhan Öcal, Gökhan Tepe, Bergüzar Korel, Tolgahan Sayışman ve Sema Öztürk gibi tanınmış isimler var. ?Eğer siz de Özay Fecht ile tanışmak ve ondan eğitim almak istiyorsanız düzenlediği atölyeleri takip edebilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler