Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ yeni sezon için proje arıyor

Nilüfer Belediyesi Tiyatro 2015-2016 sezonunda sahneleyeceği 3 oyunu, Türkiye ve yurtdışında yaşayan yönetmenlerin projeleri arasından seçecek.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 16:04
Abone Ol google-news

Projelerinin Nilüfer Belediyesi Tiyatro’nun yeni sezonunda yer almasını isteyen yönetmenlerin 26 Haziran 2015 Cuma gününe kadar başvuruda bulunması gerekiyor.
 
1999 yılından bu yana Nilüfer’i kültür sanat kenti yapan Bursa Nilüfer Belediyesi’nin kurduğu Nilüfer Tiyatro yeni sezona iddialı projelerle girmek için çalışmalara başladı.
1999 yılından bu yana, mutlu bir kent yaratmak  için  kent yaşamını şekillendirmeye çalışan Nilüfer Belediyesi, bu hedefle tiyatrodan sinemaya, müzikten edebiyata her alanda  sayısız kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı. 2007 yılından bu yana  tiyatroya daha büyük bir ilgi göstermeye başlayan Nilüfer Belediyesi bünyesinde önce Nilüfer Sanat olarak prodüksiyon tiyatrosu kuruldu ve ortak prodüksiyonlar üretildi.  Nilüfer izleyicisinin tiyatroya gösterdiği yoğun ilgi,  kentin büyümesi ve kentte yeni sahnelerin hayata geçirilmesi Belediye’yi yerleşik bir tiyatro kurmaya yönlendirdi ve 2014 yılında Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” kuruldu.
3 YENİ OYUN…
2014-2015 sezonunda sahneye koyduğu oyunlarla büyük beğeni toplayan Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, 2015 – 2016 sezonu için de çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor.  Nilüfer Belediyesi Tiyatro sahneleyeceği biri çocuk oyunu olmak üzere üç oyunu Türkiye, Ukrayna, Japonya ve Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan yönetmenlerin  projelerinden  seçecek.
Tüm projeler, Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” Seçici Kurulu tarafından, isim gözetmeksizin, nitelik ve kentin yapısına uygunluğu açısından değerlendirilecek. Başvuracak yönetmenlerin, oyun bütçesinin de içerisinde olacağı bir proje dosyasıyla 26 Haziran 2015 Cuma gününe kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular  8 kopya olarak kargo ile ya da elden  Nazım Hikmet Kültürevi Yüzüncü Yıl Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı No: 7-A Nilüfer/Bursa adresine yapılacak.  İseteyenler 224 413 2737 numaraları telefondan veya www. nilufer.bel.tr/nilufertiyatrowww.nilufertiyatro.com
 ve [email protected] adreslerinden bilgi alabilirler.
Nilüfer Belediyesi Tiyatro Seçici Kurulu’nun yapacağı değerlendirme sonrasında seçilen projeler 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.
Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” Seçici Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
Ali Düşenkalkar – Oyuncu, yönetmen
Altuğ Görgü – Oyuncu, yönetmen
Bora Özkula – Oyuncu, yönetmen
Cem Uslu – Oyuncu, yazar, yönetmen
Ebru Kara – Oyuncu, yönetmen
Emre Feza Soysal – Nilüfer Belediyesi Sanat Danışmanı
Murat Karasu – Oyuncu, yazar, yönetmen
Özge Özder – Oyuncu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler