Erhan Yazıcıoğlu istifa etti

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde gerçekleştirilen Son(suz) Öykü'nün galasında konuşan Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 13:17
Abone Ol google-news
<video:455739>


 

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak son galasına katılan Erhan Yazıcıoğlu, her galada olduğu gibi Son(suz) Öykü oyunun sonunda da sahneye çıktı.

“Çok güzel bir oyun izledik ama bu 48 yıllık sahne hayatımın son konuşması" diyerek sözlerine başladı.

Yazıcıoğlu “Şehir Tiyatroları'na veda ediyorum. Ne yazık ki beni bu hale getirdiler, canımı verdim, hayatımı verdim ama ne yazık ki bazı arkadaşlarıma yaranamadığım gibi yönetime hiç yaranamadım. Belki de onlara ters gelen biriydim. Bundan sonra yoğurdu üfleyerek yiyecekler. Ama siz Kadıköylüler benim hayatımda her zaman yer alacaksınız çünkü siz karanlığa darp olmaya aday ülkemin aydınlık insanlarısınız. Bu tiyatro her halükarda var olacak, bütün karanlık güçlere rağmen bu tiyatro ayakta kalacak. 102 yıldır yıkılmadıysa; Atatürk'ün ve Muhsin Ertuğrul'un gücüyle yıkılmadıysa, ben de ölene kadar bu tiyatroda var olmaya devam edeceğim ama ne yazık ki istifamı verdim, bu görevden ayrıldım. Bu benim son görevim, yani sizlerle burada bu gece buluşmak benim için son görev. Çok yıpratıldım, çok harcanmaya çalışıldım ama ben sadece işimi yaptım ve işimi de doğru yaptığıma inanıyorum, gerisi lafügüzaf" dedi.


ERHAN YAZICIOĞLU KİMDİR?

1951 yılında doğan Yazıcıoğlu, 17 yaşında girdiği Şehir Tiyatroları'nda 48 yılını geçirdi. Erhan Yazıcıoğlu 2014 yılında Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni oldu.

Yazıcıoğlu'nun görev yaptığı dönemde Şehir Tiyatroları 84 ödül alarak bir rekora da imza attı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler