Tiyatro ‘aşk’la iyileştiriyor

Neolife Tıp Merkezi ve Tiyatro Hayat’ın kanser hastalarıyla gerçekleştirdiği geleneksel gösterisi 2. yılında ‘perde!’ diyor.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 15:05
Abone Ol google-news

Tiyatro Hayat ve Neolife'ın yürüttüğü ortak proje, kanser tedavisini sanatla buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen tiyatro etkinliğinin ikincisi yeni oyun “Aşk değil Roma’n” ile 11 Mart’ta izleyicisini selamlamaya hazırlanıyor. Kuruculuğunu Ali Anıl’ın, genel sanat yönetmenliğini ise Mana Uygur’un yaptığı Tiyatro Hayat işbirliğinde sahneye konulan oyunun oyuncuları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hastalar, hasta yakınları, idari ekip ve tedavi ekibinin yer aldığı 14 kişiden oluşuyor.

Son teknolojiyle donatılmış cihazlar ve alanında uluslararası başarılara imza atmış profesyonel ekibiyle güncel tedavi yöntemlerinin uygulandığı Neolife Tıp Merkezi, hastalarının tedavilerini, onların sosyal yönlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarla da destekliyor. Tedavi sırasında hastanın yaşam kalitesinin yükseltilerek kanser tanı ve tedavi yöntemleri konusunda da farkındalık yaratmayı hedefleyen merkez, bu kapsamda Tiyatro Hayat ile iki yıldır iş birliği halinde çalışıyor.

Merkezde ücretsiz olarak hizmet veren dramaterapi ekibi, bireyleri hem psikolojik hem de sosyal olarak destekliyor. Son yıllarda destekleyici tedaviler arasında ön plana çıkan dramaterapi, kişilerin kendini daha rahat bir biçimde ifade ederek içsel bir denge ve güvene ulaşmasına katkı sunuyor.

Aşk Değil Roma’n’ gün sayıyor

Hasta, hasta yakınları ve profesyonel tedavi ekibinden oluşan Neolife dramaterapi grubu bu yıl da kendilerine özel olarak yazılan ‘Aşk Değil Roma’n’ adlı tiyatro oyunu için çalışmalara başladı. Fırat Sobutay’ın yazdığı, Tiyatro Hayat Genel Sanat Yönetmeni Mana Uygur’un yönettiği müzikli oyun ‘imkansız gibi gözüken’ bir aşk hikâyesini anlatıyor. Akatlar Kültür Merkezi’nde 11 Mart saat 20:00’da sahnelenecek oyun, müzikler ve danslarla zengin bir içeriğe sahip. Yaklaşık 1 saat süren ve izleyenleri kahkahalara boğmaya hazırlanan oyun, sanatın ve özellikle tiyatronun iyileştirici gücünü bu yıl da herkese göstermeyi hedefliyor. Oyun ücretsiz olarak izlenebilecek.

Türkiye’de bir ilk

Bugüne kadar sağlık alanında dışavurumcu sanat terapisi yaygınlıkla kullanılmakla beraber, yaratıcı drama ağırlıklı olarak tasarlanmış dramaterapi; kanser tedavisinde,  Türkiye’de ilk defa Neolife Tıp Merkezi’nde uygulandı. Neolife Tıp Merkezi ve Tiyatro Hayat; dramaterapi tedavisi için bir grup oluşturdu. Hasta, hasta yakınları ve profesyonel tedavi ekibinden oluşan grup; haftada 1 gün, 2 saat süren çalışmalar için bir araya geliyor. Ses, nefes ve beden dili uygulamaları ile çeşitlendirilmiş dramaterapi çalışmaları 3 ay boyunca devam ediyor. Ekip, çalışmalar kapsamında bir tiyatro eserini de sahneye koyuyor.

Geçen yıl ilk oyunlarıyla büyük beğeni toplayan ekip, bu yıl daha da kalabalık. 8 kişi olan kadro, bu yıl 14 kişiye ulaştı. “Aşk Değil Roma’n”ın hazırlıkları büyük bir hızla sürüyor.

 

Aşk değil Roma’n

Yer: Akatlar Kültür Merkezi

Tarih ve saat: 11 Mart 2014 Salı,20:00

Künye

 

Proje Tasarım: Tiyatro Hayat

Proje Uygulama: Ali Anıl

Proje Yazarı: Fırat SOBUTAY

Genel Sanat Yönetmeni: Mana UYGUR

Müzik: Serhat KARAN – Uğur ATEŞ

Oyuncular: Arlin NALBANTOĞLU, Ayşe ATAHAN, Elçin BİÇER, Fatma ŞENGÜL, Fırat SOBUTAY, Filiz GÜNGÖR, Gülgün BİLEN, Lebure DEMİREL, Muazzez GURAN, Neslihan TÜKEL, Onat TAYŞIR, Salih GÜRDALLI, Tülay ŞENTÜRK, Vedat DOĞMAN, Yasemin KOBAK


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler