TİYATROKARE ÜÇ FARKLI OYUNLA TURNEYE ÇIKIYOR

1992’de kurulduğu günden bu yana, Türkiye’nin farklı kentlerinde perde açmayı ilke edinen Tiyatrokare, repertuarındaki üç farkılı oyunla turneye çıkmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 15:45
Abone Ol google-news

FOSFORLU’NUN HİKAYESİ

Suat Derviş’in “Fosforlu Cevriye” adlı ünlü romanından uyarlanan “Fosforlu’nun Hikayesi”, 9 Mart’ 20.30’da Zorlu PSM’de son kez perde açtıktan sonra, Mersin, Ankara, Tekirdağ, Düzce, Bartın turnelerinin ardından 16 Nisan 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 17 Nisan 17.00’da Profilo Kültür Merkezi ve 27 Nisan 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde oynanacak. Ayça Varlıer’in başrolde olduğu ve gerek seyirciden, gerek eleştirmenlerden tam not alan müzikal 8 ve 9 Nisan’da Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin konuğu olacak.

MÜZİKSİZ EVİN KONUKLARI

Tiyatrokare’de üç yıldır başarıyla sergilenen ve Afife Yılın Prodüksiyon Ödülü’ne aday olmanın yanı sıra, pek çok ödül alan Neil Simon’un Pulitzer ödüllü komedisi “Müziksiz Evin Konukları”, 19 Mart 20.30’da Torium Sahne, 3 Nisan 17.00’da Profilo Kültür Merkezi’nde sahnelendikten sonra, Yalova,Çerkezköy, Çorlu, Ankara, Düzce turnelerinin ardından, Kartal Tiyatro Festivali’nde sunulacak. Nedim Saban’ın Türkçeye kazandırdığı ve yönettiği oyunun başrollerinde Suna Keskin ve Ebru Cündübeyoğlu oynuyor.


LEYLA’NIN EVİ

Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından uyarlanan ve Nedim Saban tarafından sahneye taşınan “Leyla’nın Evi”, altıncı yılında da gişe rekorları kırmaya devam ediyor. Oyun 12 Mart Cumartesi 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde ve 14 Nisan 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelendikten sonra, Ankara turnesinin ardından 600. Temsilini Türkiye’nin farklı Açıkhava tiyatrolarını kapsayan bir turnede kutlayacak.


ÇOCUK OYUNLARI

Yetişkin oyunlarının yanı sıra, Goody Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile “Bir Dostluk Hikayesi” adlı çocuk oyununu Ege’nin farklı bölgelerinde sunacak olan Tiyatrokare, Anavarza Çocuk Tiyatrosu işbirliği ile hazırlanan ve daha önce Muş, Sivas gibi illerde tiyatroyu genç seyircilerle buluşturan “Bal Arıları ve Hınzır Ayı” oyununu Dünya Arıcılık Günü’nde bu kez Kastamonu’da sunacak. Oyun, İstanbul’da çeşitli okullar ve kültür merkezlerinde sunulmaya devam edecek. Geberit’in işbirliğiyle hazırlanan “Su Gelecektir” adlı oyun ise, su tasarrufunu anlatan bir sosyal sorumluluk projesi olarak, üçüncü sezonuna 22 Mart’ta Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy’de girecek.


BİLGİ

Tiyatrokare’nin ayrıntılı oyun programı www. tiyatrokare.com.tr sitesinde ve kurumun sosyal medya hesaplarında yer alıyor. Biletler gişeler ve Biletix’te satışa sunuluyor. Ayrıntılı bilgi için (212) 2434485


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon