Kadıköy’ün yenilikçi tiyatrosu Küçük Salon, Othello ve Oidipus hakkında

Kadıköy’ün sevilen alternatif tiyatrolarından Küçük Salon, yine kendi sahnesinde, üçüncü sezonunda iki yeni, heyecan verici oyunla sizlerle. Othello ve Oidipus. Sizler için izledik ve yorumladık!

Yayınlanma: 17.11.2016 - 11:25
Abone Ol google-news

Önceki yazılarda da belirttiğimiz gibi Kadıköy artık bir tiyatro cenneti. Küçük Salon da yaptığı ilginç ve başarılı işlerle Kadıköy’de önde gelen tiyatrolardan biri. Elbette daha eski ,köklü ya da büyük başka tiyatrolar,sahneler mevcut. Ancak, çağdaş ve gerçekten farklı ,yani  “avangard” işler ilginizi çekiyorsa Küçük Salon’a bir göz atmayı ihmal etmeyin. İki yıl üst üste ‘yenilikçi tiyatro ödülü’ almalarına şaşmamalı!*
Daha önce Faust, Romeo ve Juliet, Dönence, ve Şato oyunlarıyla izleyiciyle buluşan, Emre Tandoğan-Elif Arman ‘ın kurduğu Küçük Salon; bu yıl iki yeni oyunla karşımızda : Othello(W.Shakespeare)ve Oidipus (Sophokles). Tahmin edersiniz ki kendilerine has yorumlarıyla bambaşka dünyalar yaratmışlar. Biraz bahsedelim:


    OTHELLO
“Öpmüştüm seni öldürmeden önce. Öyle olacak yine
 Öldürüyorum kendimi can vermek için öpüşünde."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shakespeare’in en ünlü tragedyalarından biri olan Othello kalp burkan,kıskançlık ve hırsla bezeli bir aşk hikayesi. Deliler gibi aşık olmasına rağmen, güzeller güzeli Desdemona’yı boğarak öldürür Othello,biz de oyunu tüm bunlara sebep olan İago’nun zihninden,zindanından izleriz...           
 Küçük Salon yorumunda bu duyguları başarılı oyunculardan izlemekle ve yaşamakla kalmayacak pek çok modern öge ile karşılaşıp hayrete düşeceksiniz.Yani öyle klasik bir aşk hikayesi sanmayın.Kah tavandan sarkan büyük ipli makara sistemleriyle, kah atlayıp zıplayarak, kah bir tahterevallide oyuncuların nasıl da sahnenin her yerinde oynadığına inanamayacaksınız. Hatta tavanda bile!
 
Othello Künye:
Uyarlayan-Yöneten:Emre Tandoğan
Dekor-kostüm tasarım: Elif Arman
Makyaj tasarım: Çağıl Tekten
Işık Tasarımı: Enrico Zeber
Reji Asistanı: Anıl İnce
Oyuncular: Cenk Verdi(Othello),Ediz Akşehir(İago), Elif Arman(Desdemona),Rukiye Yenigül(Brabantio,Roderigo,Cassio,Emilia)
Süre:70’

Bir diğer oyun:
 
OİDİPUS
 
"İçerde derin bir sessizlik var; büyük bir felaket kopacak diye korkuyorum." 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antik Yunan’ın başyapıtlarından olan Kral Oidipus aşk, şehvet, insanın temel korkuları,geçmişi, yazgı diye tanımladığı olguyla bitmez savaşı ile ilgili ,derinden sarsıcı bir tragedya.Yıllar önceki bir lanetin bedelini bilmeden evlenerek ödeyen bir ana-oğul ve vebadan kırılan bir halk... Konunun yüzyıllardır değeri değişmeyen çarpıcılığına ek olarak yine atmosfer kucaklıyor bizi.Bu kez seyirci her yandan sarıyor oyunu ve oyuncuları. Üstelik bu eski ve korkunç yazgının hikayesini bize kargalar anlatıyor.Evet, oyuncular bir role girip, bir “karga-koro” olup,  tepedeki Apollon’un da yardımıyla zaman akışını değiştirerek,cesur ve bambaşka; neredeyse sinamatografik bir oyun algısı sunuyorlar.Üstelik, sürekli yer değiştiren dev makaraların olduğu bu ana rahmini andıran atmosfere girmeden, size eldiven ve maske veriyorlar. Endişelenmemek elde değil!
 
Oidipus Künye:
Uyarlayan-Yöneten: Emre Tandoğan
Dekor-Kostüm Tasarım: Elif Arman
Işık tasarımı: Enrico Zeber
Müzik: Emre Tandoğan
Oyuncular: Serdar Akülker(Oidipus),Çağıl Tekten(İokaste),Ayşe Gülerman(Teresias-Köle),Anıl İnce(Kreon-1.haberci,2.haberci),Deniz Boldaz(Koro başı)
Süre: 55’
 
 Küçük Salon’a sitesinden: www.kucuksalon.com
Facebook https://www.facebook.com/KucukSalon/?fref=ts
ve İnstagram adreslerinden https://www.instagram.com/kucuksalon/
 rahatlıkla ulaşabilir, kendi gişesinden ya da www.biletix.com dan bilet alabilirsiniz!
 
Adres: Caferağa mah. Soner sokak(Eski Sokullu sok.) No:15/B –Moda\Kadıköy İSTANBUL
Tel: (0216) 336 5002
 
*Direklerarası Seyirci Ödüllleri 2014-2015- En iyi yenilikçi Tiyatro

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon