Toplumda vefa yoksa bırakın gitsin

Otyam’ı yıllar önce Cumhuriyet gazetesi için yaptığı röportajlarıyla tanıdığını anlatan Kılıçdaroğlu, insanların Otyam’ın fotoğraflarıyla Güneydoğu’yu, bölgenin dramını ve kültürünü tanıdığını söyledi.

Yayınlanma: 20.12.2014 - 22:00
Abone Ol google-news

Yazar, gazeteci ve ressam Fikret Otyam’ın 89. yaşı “Doksana Bir Kala” etkinliğiyle kutlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı doğum günü etkinliğini düzenleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Otyam adına ilçede vakıf ve müze kurulduğunu açıkladı.

Maltepe’deki Cevahir İstanbul Asia Hotel’de önceki gece gerçekleştirilen doğum günü etkinliği, Nebil Özgentürk’ün Fikret Otyam için hazırladığı belgeselin gösterimiyle başladı. Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen temel öğenin sanat olduğunu belirterek, “Sanatına önem vermeyen hiçbir toplumun tarihte varlık gösterdiği bilinmiyor. Sanat aslında düşüncenin yoğunlaşması demektir. Bazen bu bir resimdir, bazen bir filmdir, bazen bir karikatür, bazen bir roman, bazen bir öyküdür” dedi. Otyam’ı yıllar önce Cumhuriyet gazetesi için yaptığı röportajlarıyla tanıdığını anlatan Kılıçdaroğlu, insanların Otyam’ın fotoğraflarıyla Güneydoğu’yu, bölgenin dramını ve kültürünü tanıdığını ifade etti.

 

‘Gurur duyuyorum’

Otyam’ın sanata katkı yapan önemli kilometre taşlarından biri olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bir dönem politik yazılarıyla, bir dönem sanatıyla, bir dönem resimleriyle sanat dünyamıza, röportaj dünyamıza, gazete dünyamıza damga vuran ender insanlardan biridir. 89. yılı dolayısıyla kendisiyle aynı masada olmaktan, onunla aynı havayı teneffüs etmekten onur ve gurur duyduğumu belirtmek isterim” dedi.

 

‘Beni yaşatan vefadır’

Otyam da duygularını, “Bunun adı vefadır. Eğer bireyde vefa yoksa, toplumda vefa yoksa, bırakın gitsin kaya dibine. Ben, vefayla yaşadım, beni yaşatan insanların vefası, sevgisi olmuştur. Burada toplandık, güzel bir rüya görüyorum gibi oldu. Sağolun, hoş geldiniz, ayaklarınıza bin sağlık” sözleriyle ifade etti.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından Otyam’a Fikret Otyam Sanat ve Eğitim Vakfı’nın kuruluş senedi sunulurken Otyam doğum günü pastasının üzerindeki mumları üfleyerek, pastayı kesti.

Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Burhan Şenatalar, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, eski Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Fazıl Say’ın babası müzisyen Ahmet Say, şair Ataol Behramoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler