TÜBİTAK bursu 2.5 kat arttı

Türkiye’de bilişim alanında, istihdam yetersizliği ve finansal zorluklar sebebiyle, gençlerin kaçındığı, üniversitelerin temel bilimler bölümleri için, TÜBİTAK tarafından verilen bursun kapsamı genişletildi. Artık, LYS sınavında, Matematik-Fen alanında ilk 25 bin içinde yer alan öğrenciler, TÜBİTAK bursu almaya hak kazanacak.

Yayınlanma: 12.05.2015 - 09:57
Abone Ol google-news

TÜBİTAK, Üniversite sınavlarında istihdam zorluğu nedeniyle gençlerin tercihten kaçındığı “temel bilimler” alanını özendirmek için harekete geçti.

TÜBİTAK tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) temel bilimleri tercih eden öğrencilere verilen bursun kapsamı genişletilerek, daha önce ilk 10 bine giren öğrencilere verilen bursun bundan sonra ilk 25 binde yer alacak öğrencilere verilmesini kararlaştırdı. YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın TÜBİTAK Başkan Vekili Mehmet Çelik’i ziyaret ettiği anımsatıldı.

Toplantıda, LYS’de “MF” puan türünde ilk 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilere TÜBİTAK tarafından verilen bursun genişletilerek, ilk 20 bine çıkarılmasının teklif edildiği, ancak teklifin de ötesine gidilerek, ilk 25 binde yer alan öğrencilere burs verilmesi kararının kabul edildiği bildirildi.

 

Burs en çok 2 bin, en az 730 lira

Böylelikle TÜBİTAK, LYS’de MF puan türünde ilk 25 bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine her ay burs verilecek.

Açıklamada, MF puan türünde ilk 5 bin kişide yer alarak matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2 bin lira, 5 bin ile 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilere aylık bin 500 lira, 10 bin ile 20 bin kişi arasında olan öğrencilere aylık bin lira ve 20 bin ile 25 bin kişi arasında olan öğrencilere ise aylık 750 lira burs verileceği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler