TUR’da keyfi yasak için UCI devrede

Bu sene 52.si düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda yaşanan akreditasyon krizi Uluslararası Bisiklet Federasyonu’nu (UCI) harekete geçirdi.

Yayınlanma: 26.04.2016 - 18:34
Abone Ol google-news

İstanbul etabında yaşanan güvenlik zaafiyetiyle dünya basınına konu olan 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndaki akreditasyon skandalı, Uluslararası Bisiklet Federasyonu’nu (UCI) harekete geçirdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin de aralarında bulunduğu bazı medya kuruluşlarının TUR’u izlemelerinin ‘keyfi’ olarak yasaklanması tepkiler büyüyor. Uluslararası Bisiklet Gazetecileri Birliği (AIJC) Başkanı Raymond Kerckhoffs akreditasyon krizini çözmeye yönelik adımlar atacaklarını belirtti.

Konuyu detaylı bir biçimde araştıracağını ifade eden Kerckhoffs, “Bu yıl getirilen yarış yasağı için konuyu araştıracağım. Gelecek yıllarda aynı aksaklığın yaşanmasını engellemek adına elimizden geleni yapacağız. TUR’un yarış lisansını UCI veriyor. Bu nedenle Uluslararası Bisiklet Federasyonu ile de konuyu paylaşıp gerekli aksiyonu almak için çalışacağım” dedi. Bu arada TUR’un 154.1 kilometrelik Kapadokya-Kapadokya etabını Caja Rural Takımı’ndan Armenita Bilbao de Lopez 4 saat 18 dakika 52 saniye ile kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler