Türk Cerrahi Derneği: Sağlık çalışanlarına şiddet teşvik ediliyor

Türk Cerrahi Derneği, geçen günlerde bir televizyon kanalında, “Karın içinde unutulan gazlı bez” haberini sunan spikere tepki gösterdi.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 11:34
Abone Ol google-news

Spikerin, “gerçi artık gazlı bez unutulma olayları haber değeri taşımıyor, hastanın içinde gazlı bez unutulmadığı zaman haber yapacağız” yorumunu eleştiren dernek, dava açmaya hazırlanıyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında kullanılan olumsuz dil ve üslubun, sağlık çalışanlarına karşı giderek artan şiddeti teşvik etttiği vurgulandı. “Ülkemizde bir günde 7 bini aşan sayıda karın ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmekte ve hastalar sağlıklarına kavuşturulmaktadır” denilen açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi: “Bu ameliyat sayısı karşısında kötü tıbbi uygulama oranları, son derece düşüktür. Ancak binde birler düzeyinde olan hatalı işlem oranlarından söz etmek mümkündür. Bu olayların ortaya çıkışının salt hekimlerin kişisel kusurlarından kaynaklanmadığı bilinmelidir. Bu sorunlar, ameliyat ekip üyesi yetersizliği, hekimlerin dikkatlerinin dağılmasına yol açabilecek şekilde, hiç dinlendirilmeden kesintisiz çok uzun sürelerle çalışmaya zorlanmaları gibi pek çok nedenden kaynaklanabildiği gibi, hekimle ilişkilendirilemeyecek başka pek çok nedenden kaynaklı da olabilmektedir. Ameliyat ekibinin ihmali, kusuru veya özensizliği varsa, yapılacak soruşturmalarla bu durum aydınlığa kavuşacaktır, kavuşturulmalıdır da. Ancak her hâlükârda bu tür haberlerin ‘tüm hekim camiasını suçlayarak’ verilmesi kabul edilemez. Böyle bir yayıncılık anlayışı ile yapılan haberlerin toplumsal yaradan çok zarar getireceği akılda tutulmalıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler