Türk Kalp Vakfı’ndan ‘çocuk kalp sağlığı eğitimi’: İlk hedef 5 bin çocuk

Türk Kalp Vakfı (TKV), “İyilik için elele” sloganıyla Batman’daki 5 bin çocuğa ulaşarak ailelerine çocuk kalp sağlığı konusunda eğitim vermek üzere yola çıktı. TKV Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, “İlk adımı Güneydoğu’da atmak istedik ve Batman’da başladık. Proje 2020 Haziran ayının sonuna kadar devam edecek. Proje tamamen ailelere yönelik bir çalışma” dedi.

Yayınlanma: 06.11.2019 - 13:33
Abone Ol google-news

Proje kapsamında İstanbul’daki doktorların yılda 4 kez Batman’a giderek ailelere eğitim vereceğini belirten Kenan Güven, “Doktorlarımız Batman’da aile hekimlerini de eğitiyor. Batman’da 400 aile hekimimiz var. 200’ü sabah 200’ü akşam olmak üzere seminerler düzenlenecek. Çocuklarla ilgili çalışmalarımız bizim için çok önemli. Bu projelerimiz bitince akademik rapor haline getireceğiz ve başka bir şehre yöneleceğiz. Biz tedaviye gidecek yolda köprü vazifesi görüyoruz”dedi. Türkiye’de çocuk kardiyoloğunun çok az olduğunu söyleyen Güven, “60 ilde çocuk kardiyoloğu yok. Diyarbakır’da 3 tane var ama civarındaki illerde yok. Artması gerekiyor”diye konuştu. Herhangi bir siyasi parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerden projeye destek beklediklerini kaydeden Kenan Güven, “Belediyelerin desteklerini önemsiyoruz. Biz TKV olarak kimseden para istemiyoruz. Bizim amacımız doktorların ulaşmakta zorlandıkları yerlerde belediyelerin sesimizi duyurmaları. Bizim halka ulaşmamıza yardımcı olmaları. Sağlık, bir belediyenin önceliği olmalı. Belediyenin işi halktır. Belediye başkanlarından bize yardımcı olmalarını bekliyoruz ”ifadelerini kullandı. 

“ORGAN NAKLİ İÇİN DİYANETLE GÖRÜŞECEĞİM”

Organ naklinin önemini de vurgulayan Güven, “Türkiye’de dini konuların ileri sürülmesiyle organ nakline sıcak bakılmıyor. Bu denli hayati bir meselenin engellenmemesi lazım. Konu sadece kalp değil. Böbrek, akciğer, bir çok organımız var. Ölen bir kişi, yaşayan iki kişinin hayatını kurtarabiliyor.  Diyanet İşleri Başkanlığıyla görüşme talep edeceğim ve insanlar için organ naklinin öneminin anlatılmasını isteyeceğim” dedi. TKV İcra Kurulu Başkanı Kadriye Olgar ise, “Türkiye’de 5 bin değil, milyonlarca çocuk var. Biz projeler hazırlıyoruz ve TKV’nin bilinirliğini arttırarak gelir sağlamaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan geri kalmış yerlere nasıl hizmet götürürüz diye iletişimler kurmaya çalışıyoruz. Her ay bilinçlendirme toplantısı yaparak maddi olanaklar yaratıp ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalıyoruz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler