"Türkiye öyle yobazlaştı ki, 10 yıldır motorla gezmekten korkuyorum"

İstanbul'dan motosikletle Güneydoğu turuna çıktıktan sonra kendilerinden haber alınamayan Engin Öksüz ile Abdullah Türk’ün, önceki gün Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde metruk bir evde başları taşla ezilip silahla vurularak öldürülmüş halde bulunması, motosiklet camiasını ayağa kaldırdı.

Yayınlanma: 26.07.2014 - 14:27
Abone Ol google-news
 
Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Şakir Şenkalaycı, “Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli sporcuyum, Türkiye’de 10 yıldır sokağa motorla çıkmaktan korkuyorum. Türkiye o kadar yobazlaştı ki, bu cinayetin yobaz bir cinayet olduğuna inanıyorum” dedi.  Şenkalaycı, şöyle devam etti: “Bu vahşi cinayet olayından ise olaydan şunu anlıyoruz. Ben antepliyim. Ama insanlar o kadar yobazlaşmış durumda ki, taşla vurarak birilerini sırf motorcu diye taşla vurarak öldürebilecek durumda.  Bu motorcular muhtemelen çadır açmak istedi ve tartışma çıkı ve oradaki psikopat mı dersiniz, terörist mi dersiniz ne ise, bunlara vurarak öldürdüler.” Şenkalaycı ayrıca, Türkiye’de hala trafikte motosikletin araçtan sayılmadığına dikkat çekerek, “Bizde motosiklet sayısı o kadar az ki. İnsanların görmemesi de doğallaşıyor. Motosiklet camiasının eksikliği burda kendini gösteriyor” diye konuştu.

“Gezginler rotadan Türkiye’yi çıkaracak”

Ata Motosiklet Spor Kulübü Başkanı, motosiklet gezgini Okan Alp, “Böyle vahşice bir katliam ilk defa başımıza geldi. Bu olayın dünyada duyulması halinde motosiklet gezginleri rotalarını değiştirecektir. Türkiye’nin tamamını, en iyi ihtimalle de Türkiye’nin batısını rotadan çıkaracaklardır. Bu da turizme darbe vuracaktır” diye konuştu. Alp, “trafikte ise bizim iki çizgi arasında gitmemizi hak görmüyorlar” diyerek, şöyle devam etti: “Biz motosikletliler yer edinemedik hala. Araba kadar yer işgal etmememizi gerektiğini düşünüyorlar. Oysa birçok araç sürücüsünden daha çok vergi veriyoruz.”

“Kuryeler antipatiyi artırdı”

Harley Sahipleri Grubu Spor Kulübü Başkanı Ali Ferruh Tanay ise, şu ifadeleri kullandı:

Bu vahşi cinayet çok sıra dışı bir olay. Motorcu, aykırı bir adam gibi mi görünüyor, yoksa parası olduğu için mi işlendi bu cinayet, sebebi ne olursa olsun biz motorcuları derinden sarstı. Ben bugüne kadar kırsala gittiğimde olumsuz bir yaklaşım görmedim. Ama artık insanlar oralara gitmeye çekinir” dedi. Tanay, trafikte ise kuryelerin motosikletlilere karşı zaten var olan antipatiyi artırdığını söyleyerek, sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’de kuryeler çok kötü motor kullanıyorlar. Hiçbir eğitimden geçmiyorlar ve canları sürekli tehlikede. Diğer yandan öyle bir akrobasi yapıyorlar ki, insanların motorculara karşı olan antipatisi iyice artıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler