Türkiye yasakladı, dünya konuşuyor

MİT TIR’larında yakalanan silahlarla ilgili Jandarma raporunu konu alan haberimize Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirdi. TİB, kararına dayanak olarak daha önce başka bir haber için alınan kararı gerekçe gösterdi.

Yayınlanma: 12.06.2015 - 22:30
Abone Ol google-news

Adana’daki MİT TIR’larında yakalanan silahlarla ilgili Jandarma Kriminal raporunu konu alan haberimize Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hukuksuz bir şekilde erişim engeli getirdi. TİB, kararına dayanak olarak İstanbul 8. Sulh Ceza Hâ kimliği’nin 29 Mayıs tarihli “Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlıklı habere getirilen erişimin engellenmesi kararını gösterdi. Ancak, yasaya göre erişimin engellenmesi kararları yalnızca belirli bir içerik için ve ilgili URL adresi belirtilerek verilebiliyor. Nitekim 29 Mayıs tarihli kararda, engellemenin sadece “Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlıklı haber URL’si ve bu haberi içeren yayınlar için verildiği yazılı. TİB ise 12 Haziran’da verdiği karar ile bir konunun ele alınmasını tümüyle sansürleme anlamına gelen bir uygulama başlatmış oldu.

Engellenmesine kararı verilen “Jandarma var dedi” başlıklı haberimizde Jandarma’nın kriminal raporuna yer verilmişti. Raporda, MİT’in Suriye’ye yolladığı silahlarla ilgili olarak “TCK’de patlayıcı madde kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte, canlılar için öldürücü ve yaralayıcı, cansızlar için yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici” tespiti yapılıyor.

Savcı ‘kurgu’ demişti

Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT’e ait TIR’lardaki silah görüntülerini yayımlayan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında “devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Aynı soruşturmayı yürüten savcı İrfan Fidan Sulh Ceza Hâkimliği’nden cumhuriyet. com.tr internet sitesinde yer alan MİT TIR’larındaki silah görüntülerine ve fotoğraflarına erişimin engellenmesini talep etmişti. TİB’in dün verdiği karara gazetemiz avukatları tarafından itiraz edilerek yasaya açıkça aykırı kararın kaldırılması talep edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler