Suruç’ta babası ve kardeşleri öldürülen Fadıl Şenyaşar tutuklandı

Suruç’ta babası ve kardeşlerinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Fadıl Şenyaşar, tedavi gördüğü hastanede taburcu edilir edilmez gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yayınlanma: 17.06.2018 - 17:04
Abone Ol google-news

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın seçim gezisinde Hacı Esvet Şenyaşar adlı esnafın “Size verecek oyumuz yok” sözleri üzerine 14 Haziran Perşembe günü başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine dört kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıda babası Hacı Esvet Şenyaşar ve kardeşleri Adil ile Celal Şenyaşar’ı kaybeden Fadıl Şenyaşar ise yaralı olarak tedavi gördüğü Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edildi.

Fadıl Şenyaşar, taburcu edilir edilmez hastanede gözaltına alındı.

 Urfa’ya getirilen Fadıl Şenyaşar, adliyeye çıkarıldı.

 Savcılık ifadesinden sonra mahkemeye çıkarılan Şenyaşar tutuklandı.

<haber-yatay:999901,999624>

4 KİŞİ SERBEST

Öte yandan ilçede yaşanan olayla ilgili gözaltına alınan 19 kişiden Müslüm Canpolat, Avni Aydeniz, Nazli Binici ve Asiye Kaplan savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, HDP Suruç İlçe Eş Başkanı Rojda Binici, HDP'nin Şanlıurfa milletvekili adayı İsmail Kaplan, Mehmet Kaplan, Mehmet Polat, Halil Mevlüt Karataş ve Salih Şahin, Şanlıurfa Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Gözaltındaki Belediye Meclis Üyesi Fethi Yavuzel, Mehmet Türkmen, Mehmet Ali Gündüzalp, Salih Olcay, Abdulkadir Gündüzalp, Mahir Aydeniz ve ismi öğrenilemeyen 3 kişinin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri ise devam ediyor.

ŞENYAŞAR 2 OĞLUNUN YANINA DEFNEDİLDİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışması kapsamında esnaf gezisinde çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden Esvet Şenyaşar (64), ölen oğulları Celal ve Adil Şenyaşar'ın yanında toprağa verildi.

Arfi akşamı meydana gelen silahlı kavgada yaralanıp, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep'e hayatını kaybeden esnaf Hacı Esvet Şenyaşar'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsisinin ardından Suruç'a getirildi. Suruç Aile Mezarlığı'nda Şenyaşar için cenaze töreni düzenlendi. Şenyaşar'ın cenazesi, aynı kavgada ölen ve dün toprağa verilen oğulları Celal ve Adil Şenyaşar'ın yanına defnedildi.

“Tutuklanması 4’üncü bir cinayetin işlenmesine neden olacaktır”
 
Şenyaşar’ın avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl,“Savcılıkta ve hakimliğinizde ifade verememiştir. Kardeşlerinin öldüğünü savcılıkta öğrenmiştir. Mahkemeler adil bir yargılama yapmak zorundadır. Müvekkilim taburcu koşulları mevcut olmadığı halde savcılık talimatı ile taburcu edilmiştir” dedi. Çelik, müvekkilinin taburcu edildiği hastaneye gönderilmesini, cezaevi koşullarının uygun olmayacağını söyledi. Şenyaşar’ın bir diğer avukatı Gökhan Dayık ise, “Müvekkilim kafası ve boğazı sargı içindedir, ifade verecek durumda değildir. Müvekkilim 2 kardeşi ve babası olayda öldürülmüştür. Tutuklanması 4’üncü bir cinayetin işlenmesine neden olacaktır” dedi. Savcılık, Fadıl Şenyaşar’ın tutuklanmasına karar verdi. Şenyaşar, Urfa 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler