CHP PM Üyesi Taşcıer, seçilmesi durumunda 8 aylık hamile olarak yemin edecek

TBMM'de bir ilk yaşanacak...

Yayınlanma: 18.06.2018 - 10:58
Abone Ol google-news

 

CHP Ankara 1. Bölgede 5. sıra milletvekili adayı Gamze Taşcıer, seçim heyecanıyla birlikte bebek heyecanı da yaşıyor. İkinci çocuğuna 7 aylık hamile olan Taşcıer, milletvekili seçilmesi halinde 8 aylık hamile iken yemin edecek. Böylelikle TBMM'de bir ilk yaşanacak. Taşcıer, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama dönemine de çiçeği burnunda anne olarak başlayacak. 

CHP PM üyesi aynı zamanda Ankara 1. Bölge 5. Sıra milletvekili adayı Gamze Taşcıer, seçim heyecanının yanında ikinci bebeğinin heyecanını da yaşıyor. Aynı zamanda eczacı olan Taşcıer, CHP'de siyaset yapmaya partinin gençlik kollarında başladı. 2 dönemdir PM üyesi olan Taşcıer, erken seçim kararı alınmasyıla parlamento için adaylık başvurusunu yaptı ve listede yerini aldı. Listelerin açıklanmasını beklediği günleri Taşcıer, ''Listenin oylandığı Parti Meclisi toplantısında vardım. Listede ismim var mı yok mu ya da kaçıncı sıradayım diye yaşadığım heyecanın tarifi yok. O zaman erken doğum yapmadıysam herhalde daha da yapmam diye düşündüm” diye anlattı. 

Şu an 7 aylık hamile olan Taşcıer, ''Elbette bebeğimin de benim de sağlığımız çok önemli, bununla ilgili bir sorun yok. Doktorumla sürekli temas halindeyim. Uyarılarını dikkate alıyorum. Sağlığımızı tehlikeye attığım bir durum söz konusu değil. Tabii ki tek başına inanmak yetmiyor. Desteğini hiç esirgemeyen bir eşe sahibim. Hem siyasi alanda hem de evde bana güç veriyor, destek oluyor. Öyle ki kızım bir ara, kendisini babasının doğurduğunu bile düşünüyordu. Kızıyla mükemmel bir ilişkisi olan baba. Bu yüzden ben de Bahar da çok şanslıyız'' dedi.

'Zaman zaman zorlanıyorum'
Zaman zaman zorlandığı anlar olduğunu dile getiren Taşcıer, ''7. ay olması nedeniyle uzun yolculuklar zor oluyor. Geçtiğimiz günlerde Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerimizde çalışmalarda bulundum. Yaklaşık 400 kilometre yol yaptık. Dönüşte fazladan bir yorgunluk hissetmiştim. En büyük sıkıntılarımdan biri, kadınlar beni daha iyi anlayacaktır, kıyafet seçimi. Çok zor oluyor kendime uygun kıyafet bulmam'' diye konuştu.

'İşçi olsam da çalışacaktım'
Siyasetle ilgilenen bir arkadaşının yıllar önce kendisine ''Parlamentoda bir hamile kadın kürsüde yemin ettiği gün Türkiye’de çok şey değişmiş olacak'' dediğini söyleyen Taşcıer, şöyle konuştu. ''Erkek egemen bir toplumda kadının siyaset yapması zor. Düşünün, 'Hamile kadın sokağa çıkmasın' diyen birinin televizyon programı yaptığı bir ülkede, karnım burnumda sokaklarda dolaşıyorum. Bazen bana soruyorlar, 'Nasıl çalışacaksın?' diye. Neden çalışmayayım? Bir yerde işçi olsaydım doğuma son 4 hafta kalana kadar zaten çalışıyor olacaktım. Benim rahat çalışabileceğim yerlere program yapmayı önerdiler. Kabul etmedim. Karnımda bebeğimle kadınların, çocukların sesi, onların dertlerine derman olabilmek için sokaklarda insanların oyunu istiyorum. Bundan daha gurur verici ne olabilir?''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler